Privatkurs Mindfulness

Vill du lära dig att stanna upp och känna mer lugn och ro?
Gå vår grundkurs i MBSR (mindfulnessbaserad stressreduktion) där du får konkreta verktyg att använda i livet.


Mindfulness är ett fantastiskt redskap för att ge sig själv verktyg att hantera livet med allt vad det kan innebära. På en Mindfulnesskurs blir du mer medveten om hur din hjärna fungerar och hur dina tankar styr dig. Du lär dig att i större grad välja var du lägger din energi och hur du kan utnyttja de små stunder av återhämtning som vardagen ger dig.

När du tränar på Mindfulness blir du mer medveten om dig själv och din omgivning. Du övar på acceptans och tålamod, mot dig själv och mot andra. Du tränar mentalt för att få bättre förutsättningar i livet och lär dig helt enkelt att njuta lite mer av livet.

Du lär dig också konkreta och enkla verktyg för att hantera stress och känna dig mindre stressad. Att "känna sig stressad" är dock absolut inget måste för att få stor glädje av en kurs.

Mindfulness eller medveten närvaro är enkelt förklarat att observera och vara medvetet närvarande i vad som sker just nu i detta ögonblick. Att träna på det ger en mängd positiva effekter. I dagsläget finns det tusentals forskningsrapporter som visar att mindfulnessträning kan leda till bla. lägre stressnivåer, lägre blodtryck och bättre sömn.

 

Mindfulnesskurs stresshantering

Film - How meditation can reshape our brains;