loading...

Intensivkurs Mindfulness
-du blir instruktör om du vill

Är du nyfiken på Mindfulness? För egen del eller för att kunna hjälpa och inspirera andra?

- Gå en instruktörsutbildning i Mindfulness!
Om du vill diplomera dig till instruktör eller inte väljer du själv. Du kommer ha lika stor glädje av utbildningen oavsett.

Genom upplevelsebaserade övningar, diskussioner och reflektionsuppgifter får du en djup förståelse för Mindfulness och hur du kan använda verktygen i ditt liv. Du lär dig också hur du på ett enkelt sätt kan lära ut Mindfulness om du vill det. Du får redskap, övningar och inspiration för att kunna leda egna kurser.
 
Du måste inte ha erfarenhet av Mindfulness, däremot ett intresse att lära dig om det. Kursen ger kunskap om Mindfulness, forskningen kring Mindfulness, hur stress påverkar kroppen och hur man med enkla verktyg kan reducera eller förebygga negativ stress. Du lär dig också hur du kan använda Mindfulness i vardagen och hur du på bästa sätt hjälper andra människor att lära sig det.

Utbildningen baseras på MBSR-programmet (Mindfulness Based Stress Reduction) utvecklat av professor Jon Kabat-Zinn på Center for Mindfulness, University of Massachusetts.
 
Efter avslutad utbildning är du om du väljer att diplomera dig, diplomerad Mindfulnessinstruktör och kan leda kurser i Mindfulness. Diplomering till instruktör är alltså valfritt men ingår i priset. Varje utbildning brukar ha några som väljer att vänta med att bli instruktörer.
 

Fördelar med vår utbildning

Våra utbildningar får alltid väldigt fina betyg och vi tror att anledningarna är flera. Dels är vi extra måna om att ge varje deltagare så mycket fokus och stöd som möjligt. Vi ser därför till att inte ha för stora grupper på våra utbildningar, något vi menar gör stor skillnad.

Vi är även måna om att du ska känna dig trygg, dels med din roll som instruktör så du kommer att få prova på det i mindre grupper osv, men också trygg i nästa steg, hur du säljer in dig själv (om det är aktuellt). Därför delar vi med oss av all vår erfarenhet kring marknadsföring och försäljning, priser ut mot privatpersoner, företag, saker vi lärt oss på vägen, bra att tänka på osv. Det brukar alltid vara väldigt uppskattat och en del som vi upplever många saknar.

Väljer du att utbilda dig hos oss kan du känna dig trygg med att du valt en utbildning som ger dig en riktigt bra bas att stå på, du kommer ha verktygen för att på direkten erbjuda kurser. Trygg med Mindfulness grund och verktyg, oavsett om du bara vill lära dig om Mindfulness för egen del eller om du vill kunna erbjuda egna kurser.

Läs referenser från tidigare deltagare här >>


Aktuella kursstarter

Datum HT 2018

Vecka 49:
Mån 3/12 - fre 7/12

Kursdagarna är
kl 9:00 - ca 15:30


Sagt av tidigare deltagare;

"Flexibla, engagerade och kunniga lärare som delar med sig av kunskaper och erfarenheter samt anpassar sig till gruppen. Bra material, struktur och planering."

Anna Friedensberg, Samtalspedagog & ICF-certifierad coach

 

"Kursen har varit mycket bra! Välstrukturerat, konkret och tydligt. Ni skapar bra atmosfär i gruppen och är så fina och ödmjuka i erat sätt att vara. BRAVO! 8-veckorsprogrammet är väl nedskrivet och beskrivet vilket gör det lätt att komma igång med att hålla kurser."

Lena Sundin

 

"Bra upplägg och bra variation på teori och praktik. Det gavs utrymme för diskussion och reflektioner. Bra hemuppgifter som gjorde att man både fick öva och reflektera.

Ledarna var bra på att skapa god samhörighet och stämning i gruppen.
Bäst var kombinationen av praktiska övningar och teori, bra meditationer som man får tillgång till att öva på, fanns många att välja på för olika tillfällen."


Helena Swedenhammar

 

Förkunskaper

Utbildningen passar alla som är intresserade av att utvecklas. Du måste inte ha erfarenhet av Mindfulness, däremot ett intresse att lära dig om det.

Inför utbildningen

Försök meditera regelbundet. Det är en viktig erfarenhet om du tänker att du ska diplomera dig till instruktör.

Börja direkt efter att du har anmält dig, några minuter per dag är en bra start.

Under utbildningen & Ur kursinnehållet

För utbildningarna som pågår under två månader (alla utom intensiv och retreat) får du reflektionsuppgifter och övningar som du gör hemma mellan tillfällena. De är valfria för dig som inte ska diplomera dig.

Aktuella kurser 2018

Vecka 49 intensiv, Sthlm

Måndag 3 december - fredag 7 december

Kursdagarna är kl 9:00
- ca 15:30

Missa inte våra instruktörsutbildningar som inte är i intensivform. Läs mer här >>

Aktuella kurser 2019

Vecka 21 intensiv, Sthlm

Måndag 20 maj - fredag 17 maj

Kursdagarna är kl 9:00
- ca 15:30

Kurslitteratur

Vi rekommenderar att du köper boken "Vart du än går är du där" av Jon Kabat-Zinn. Den går igenom mycket av grunderna och fungerar som en handledningsbok om du vill jobba med Mindfulness.

Går du för din egen skull blir den mer som inspiration och inte ett krav. 

Så länge datumen finns att välja i anmälningsformuläret
nedan finns det platser kvar.

Investering

13 500 kr - OBS inklusive moms för privatpersoner, exklusive moms för företag. Anmälningsavgift är inkluderad i beloppet så totala kostnaden för utbildningen är 13 500 kr. Delbetalning är möjlig vid tidig anmälan.

I kursavgiften ingår artiklar, forskning, material om stress, övningsuppgifter, övningsschema, reflektionsövningar, upplägg för Mindfulnessyoga/medveten rörelse, fördjupningsuppgifter samt tillgång till lyssningsbara meditationer.

Mindfulness räknas som friskvård och är avdragsgillt enligt Skatteverket.

Plats & Tid

För alla utom retreaten:
Stockholm, Gamla stan, på Stockholm saltspa. Vi börjar kl 9 och slutar ca 15:30.

Vi bjuder på kaffe/te och frukt under utbildningsdagarna. Möjlighet att värma mat i micro finns om du inte vill prova någon av alla restauranger och cafeer i närheten.

Boende

Det finns flera vandrarhem och hotell i närområdena Gamla stan, Slussen och Mariatorget. Vi kan också tipsa om;

Möblerat rum uthyres för tillfälliga gäster på besök i Sthlm
Egen dusch och toalett, wi-fi, tillgång till kök.
Adress: Gotlandsgatan 50 (20 min promenad till Sthlm Saltspa). Centralt, nära till bussar och t-bana (station Skanstull). För bokning och bilder maila Anna Elina Rönnbäck;
annaelina.ronnback@gmail.com

Anmälan

Anmälningsavgift 1 500 kr betalas till BG 209-1064. Den summan dras sen av från totalbeloppet.

Är du sent ute? Så länge det går att anmäla sig ska det finnas plats, men gör så att du mailar oss på info@ilivera.se för att dubbelkolla.
 
Läs bokningsvillkoren här >>


Anmälningsformulär:
 


  • Vid företagsbetalning krävs företagsnamn, orgnr, adress.
  • Tex allergier, kostrestriktioner osv.


 

Bli diplomerad Mindfulnessinstruktör - gå en instruktörsutbildning.
 
Etiketter:
Mindfulnessinstruktör, instruktörsutbildning Mindfulness, arbeta med Mindfulness, instruktörskurs.

"Jag är väldigt nöjd med kursen, jag anmälde mig först till den vanliga 8veckors-kursen men är väldigt nöjd att jag hamnade på instruktörsutbildningen tillslut."

Kristian Ek

 

För alla utom retreaten håller vi till på Stockholms Saltspa 
Där finns en härlig saltgrotta som man också får prova.

Efter utbildningen

Efter utbildningen blir du som diplomerat dig inbjuden till nätverket iLivEra connect på facebook.
Ett nätverk för alla diplomerade Mindfulnessinstruktörer och MindMassörer.

Har du frågor?
Kontakta oss;