loading...

Mindfulnessinstruktör

Är du nyfiken på Mindfulness? För egen del eller för att kunna hjälpa och inspirera andra?

- Gå en instruktörsutbildning i Mindfulness!
Om du vill diplomera dig till instruktör eller inte
i slutet väljer du själv, du kommer ha lika stor
glädje av utbildningen oavsett!

Genom upplevelsebaserade övningar, diskussioner och reflektionsuppgifter får du en djup förståelse för Mindfulness och hur du kan använda verktygen i ditt liv. Du lär dig också hur du på ett enkelt sätt kan lära ut Mindfulness om du vill det. Du får redskap, övningar och inspiration för att kunna leda egna kurser.
 
Du måste inte ha erfarenhet av Mindfulness, däremot ett intresse att lära dig om det. Kursen ger kunskap om Mindfulness, forskningen kring Mindfulness, hur stress påverkar kroppen och hur man med enkla verktyg kan reducera eller förebygga negativ stress. Du lär dig också hur du kan använda Mindfulness i vardagen och hur du på bästa sätt hjälper andra människor att lära sig det.

Utbildningen baseras på MBSR-programmet (Mindfulness Based Stress Reduction) utvecklat av professor Jon Kabat-Zinn på Center for Mindfulness, University of Massachusetts.
 
Efter avslutad utbildning är du, om du väljer att diplomera dig, diplomerad Mindfulnessinstruktör och kan leda kurser i Mindfulness. Diplomering till instruktör innebär att hålla i några övningar och träna sig på hur det skulle vara att hålla kurs.

Diplomering är alltså valfritt och ingår i priset. Nästan varje kurs brukar ha ett gäng som väljer att inte diplomera sig till instruktör.
 

Fördelar med vår utbildning

Våra utbildningar får alltid väldigt fina betyg och vi tror att anledningarna är flera. Dels får du ett komplett upplägg för en 8-veckorskurs med utförlig beskrivning för varje tillfälle så att du direkt du är diplomerad kan hålla en kurs. Läs mer om det under "Investering" nedan.

Dels är vi extra måna om att ge varje deltagare så mycket fokus och stöd som möjligt. Vi ser därför till att inte ha för stora grupper på våra utbildningar, något vi menar gör stor skillnad.

Vi är även måna om att du ska känna dig trygg, dels med din roll som instruktör så du kommer att få prova på det i mindre grupper osv, men också trygg i nästa steg, hur du säljer in dig själv (om det är aktuellt). Därför delar vi med oss av all vår erfarenhet kring marknadsföring och försäljning, priser ut mot privatpersoner, företag, saker vi lärt oss på vägen, bra att tänka på osv. Det brukar alltid vara väldigt uppskattat och en del som vi upplever många saknar.

Väljer du att utbilda dig hos oss kan du känna dig trygg med att du valt en utbildning som ger dig en riktigt bra bas att stå på, du kommer ha verktygen för att på direkten erbjuda kurser. Trygg med Mindfulness grund och verktyg, oavsett om du bara vill lära dig om Mindfulness för egen del eller om du vill kunna erbjuda egna kurser.

Läs referenser från tidigare deltagare här >>


Aktuella kursstarter 2018

Start vecka 37, Sthlm
Pågående

Start vecka 39, Sthlm
26, 27 sept
24, 25 okt
21, 22 nov


Vecka 49 - intensiv
Sthlm

Mån 3/12 - fre 7/12.

Se datum för 2019 längre ned.


Sagt av tidigare deltagare;


Sagt av tidigare deltagare;

"Flexibla, engagerade och kunniga lärare som delar med sig av kunskaper och erfarenheter samt anpassar sig till gruppen. Bra material, struktur och planering.

Kan varmt rekommendera iLivEras utbildning till mindfulnessinstruktör. Kunniga och trevliga lärare, bra upplägg och mycket valuta för pengarna."

Anna Friedensberg, Samtalspedagog & ICF-certifierad coach
 

"Jag har gått många kurser och jag har aldrig känt att jag kan leverera en kurs efter en utbildning som jag kan utifrån det ni gav mig på instruktörskursen."

Marie Assarsson

 

Förkunskaper

Utbildningen passar alla som är intresserade av att utvecklas. Du måste inte ha erfarenhet av Mindfulness, däremot ett intresse att lära dig om det.

Inför utbildningen

Försök meditera regelbundet. Det är en viktig erfarenhet om du tänker att du ska diplomera dig till instruktör.

Börja direkt efter att du har anmält dig, några minuter per dag är en bra start.

Under utbildningen & Ur kursinnehållet

För utbildningarna som pågår under två månader (alla utom intensiv och retreat) får du reflektionsuppgifter och övningar som du gör hemma mellan tillfällena. De är valfria för dig som inte ska diplomera dig.

Aktuella kurser 2018

Start vecka 37, Sthlm

Pågående

Start vecka 39, Sthlm
26, 27 sept
24, 25 okt
21, 22 nov


Vecka 49 intensiv, Sthlm
Mån 3/12 - fre 7/12

Aktuella kurser 2019

Start vecka 7, Sthlm

13, 14/2, 13, 14/3, 10, 11/4

Vecka 21 intensiv, Sthlm
Mån 20/5 - 24/5
Läs mer om intensivutbildningarna här>>

Vecka 21 intensiv, Toscana
Lör 18/5 - Lör 25/5 
Läs mer här >>

Kurslitteratur

Vi rekommenderar att du köper boken "Vart du än går är du där" av Jon Kabat-Zinn. Den går igenom mycket av grunderna och fungerar som en handledningsbok om du vill jobba med Mindfulness.

Går du för din egen skull blir den mer som inspiration och inte ett krav. 

Så länge datumen finns att välja i anmälningsformuläret
nedan ska det finnas platser kvar.

Investering

13 500 kr - OBS inklusive moms för privatpersoner, exklusive moms för företag. Anmälningsavgiften är inkluderad i beloppet så totala kostnaden för utbildningen är 13 500 kr. Delbetalning möjlig.

Pris för intensivkursen i Toscana 19 900 kr inkl flyg, boende och mat under hela veckan.

I kursavgiften ingår ett komplett upplägg för en 8-veckors mindfulnesskurs. Varje tillfälle utförligt förklarat med tidsangivelser, förslag på övningar, meditationer och diskussions/reflektionsämnen. Allt du behöver för att kunna hålla en kurs direkt efter din utbildning.

I kursavgiften ingår också artiklar, forskning, material om stress, övningsuppgifter, övningsschema, reflektionsövningar, upplägg för Mindfulnessyoga/medveten rörelse, fördjupningsuppgifter samt tillgång till lyssningsbara meditationer.

Mindfulness räknas som friskvård och är avdragsgillt enligt Skatteverket.

Plats & Tid

Stockholm, Gamla stan, på Stockholm saltspa.
Vi börjar kl 9 och slutar ca 15:30 - 16:00.

Vi bjuder på kaffe/te och frukt under utbildningsdagarna. Möjlighet att värma mat i micro finns om du inte vill prova någon av alla restauranger och cafeer i närheten.

Boende

Det finns flera vandrarhem och hotell i närområdena Gamla stan, Slussen och Mariatorget. Vi kan också tipsa om;

Möblerat rum uthyres för tillfälliga gäster på besök i Sthlm
270 kr/natt. Egen dusch och toalett, wi-fi, tillgång till kök.
Adress: Gotlandsgatan 50 (20 min promenad till Sthlm Saltspa). Centralt, nära till bussar och t-bana (station Skanstull). För bokning, mer information och bilder maila Anna Elina Rönnbäck;
annaelina.ronnback@gmail.com

Anmälan

Anmälningsavgift 1 500 kr betalas till BG 209-1064 inom en vecka efter anmälan. Anmälningsavgiften är inkluderad i utbildningskostnaden på 13 500 kr.

Är du sent ute? Så länge det går att anmäla sig ska det finnas plats men gör så att du mailar oss på info@ilivera.se för att dubbelkolla.
 
Läs bokningsvillkoren här >>


Anmälningsformulär:
 


  • Vid företagsbetalning krävs företagsnamn, orgnr, adress.
  • Tex allergier, kostrestriktioner osv.


 


 
Etiketter:
Mindfulnessinstruktör, instruktörsutbildning Mindfulness, arbeta med Mindfulness, instruktörskurs.

"Kursen motsvarade absolut mina förväntningar och mer därtill. Jag vet inte varför, men i övningarna och tillsammans med gruppen, så bara växte jag som person. Helt underbart.
Väl investerade pengar!"

 

Therese Uppsäll
 

"Kursen var över förväntan eftersom jag utvecklades så mycket själv under tiden. Jag sover bättre, känner mig gladare, hanterar stressiga situationer bättre.

Jag har fått så mycket verktyg att använda i olika situationer i livet. Både privat och i jobbet."


Eva Stigberg, Salong Pausen

 

"Bra upplägg och bra variation på teori och praktik. Det gavs ut-rymme för diskussion och reflektioner. Bra hem-uppgifter som gjorde att man både fick öva och reflektera.

Ledarna var bra på att skapa god samhörighet och stämning i gruppen.
Bäst var kombinationen av praktiska övningar och teori, bra meditationer som man får tillgång till att öva på, fanns många att välja på för olika tillfällen."


Helena Swedenhammar

 

"Jag är väldigt nöjd med kursen, jag anmälde mig först till den vanliga 8veckors-kursen men är väldigt nöjd att jag hamnade på instruktörsutbildningen tillslut."

Kristian Ek

 

För alla utom retreaten håller vi till på Stockholms Saltspa 
Där finns en härlig saltgrotta som man också får prova.

Efter utbildningen

Efter utbildningen blir du som diplomerat dig inbjuden till nätverket iLivEra connect på facebook.
Ett nätverk för alla diplomerade Mindfulnessinstruktörer och MindMassörer.


Har du frågor?
Kontakta oss;