loading...

Retreat Mindfulnessinstruktör Gotland
Vecka 39

Funderar du på att arbeta med Mindfulness eller vill du lära dig
för din egen skull?

- Kom på vårt Mindfulnessretreat!

Om du vill diplomera dig till instruktör eller inte väljer du själv.
Vi garanterar att du kommer ha lika stor glädje av veckan oavsett.

Mindfulnessutbildning i retreatform i strandvilla på Gotland. 14 750 kr, utbildning, mat och boende, allt ingår i priset.

Vill du avsluta sommaren och möta hösten på Gotland? Följ med oss till en helt nyrenoverad villa på stranden i Ljugarn. Här kommer kommer vi djupdyka in i Mindfulness och samtidigt njuta av omgivningarna. Kanske vill du njuta av den folktomma stranden eller ta en promenad till raukarna som finns precis i närheten?

Genom upplevelsebaserade övningar, diskussioner och reflektionsuppgifter får du en djup förståelse för Mindfulness och hur du kan använda verktygen i ditt liv samt hur du på ett enkelt sätt kan lära ut Mindfulness om du vill det.
 
Du måste inte ha tidigare erfarenhet av Mindfulness. Kursen ger kunskap om Mindfulness, forskning, hur stress påverkar kroppen och hur man kan förebygga och reducera negativ stress. Du lär dig också hur du använder Mindfulness i vardagen och hur du på bästa sätt hjälper andra människor att lära sig det. Du får redskap, övningar och inspiration för att kunna leda egna kurser.

Utbildningen baseras på MBSR-programmet (Mindfulness Based Stress Reduction) utvecklat av professor Jon Kabat-Zinn på Center for Mindfulness, University of Massachusetts.
 
Efter avslutad utbildning är du, om du väljer att diplomera dig, diplomerad Mindfulnessinstruktör och kan leda kurser i Mindfulness. Diplomering till instruktör innebär att hålla i några övningar och träna sig på hur det skulle vara att hålla kurs.

Diplomering är valfritt och ingår i priset. Varje utbildning brukar ha ett antal som väljer att inte diplomera sig till instruktör.

Fördelar med vår utbildning

Våra utbildningar får alltid väldigt fina betyg och vi tror att anledningarna är flera. Dels är vi extra måna om att ge varje deltagare så mycket fokus och stöd som möjligt. Vi ser därför till att inte ha för stora grupper på våra utbildningar, något vi menar gör stor skillnad. På internatkurserna kan det vara något "större" grupper (ca 12-20 personer) eftersom vi då har mer tid med varandra överlag.

Vi är även måna om att du ska känna dig trygg, dels med din roll som instruktör så du kommer att få prova på det i mindre grupper osv, men också trygg i nästa steg, hur du säljer in dig själv (om det är aktuellt). Därför delar vi med oss av all vår erfarenhet kring marknadsföring och försäljning, priser ut mot privatpersoner, företag, saker vi lärt oss på vägen, bra att tänka på osv. Det brukar alltid vara väldigt uppskattat och en del som vi upplever många saknar.

Väljer du att utbilda dig hos oss kan du känna dig trygg med att du valt en utbildning som ger dig en riktigt bra bas att stå på, du kommer ha verktygen för att på direkten erbjuda kurser. Trygg med Mindfulness grund och verktyg, oavsett om du bara vill lära dig om Mindfulness för egen del eller om du vill kunna erbjuda egna kurser.

"​SUPERBRA! Bra upplägg, bra övningar och härlig stämning. Lärorikt och värdefullt innehåll - väldigt givande. Många goda skratt har man fått, härlig vecka! Kunniga, trevliga och härliga kursledare. Professionellt! Jag tycker att kursinnehållet är fulländat. Toppenbra!"
Elin Norrman

Film - Lena Ranehag om retreatveckan

"Kursen gav mig mycket mer än väntat. Jag kom som ett oskrivet ark med de enda förkunskaper som boken gav och de korta ljudklipp som jag lyssnat igenom. Upplägget på kursen har varit en perfekt kombination av fakta/förklaringar och praktiskt utövande/träning. Mycket kompetenta kursledare med tydlig struktur och lättsam framtoning. De har mött oss på den nivå som vi har befunnit oss på."
Eva Svensson

 

Förkunskaper

Du måste inte ha erfarenhet av Mindfulness. Ett intresse av att utvecklas och lära dig nytt räcker långt.

Sagt av tidigare deltagare;

Film - Sofia Hillbom om retreatveckan

"Kursen har varit mycket bra! Välstrukturerat, konkret och tydligt. Ni är så kompatibla i erat sätt att leda kursen. Ni skapar bra atmosfär i gruppen och är så fina och ödmjuka i erat sätt att vara. BRAVO! 8-veckorsprogrammet är väl nedskrivet och beskrivet vilket gör det lätt att komma igång med att hålla kurser."

Lena Sundin

 

"Kursen var över mina förväntningar. Mycket nöjd med upplägget. Hela kursen är så genomtänkt och leder oss som deltagare gradvis framåt. Kursledarnas värme och humor skapar en trygghet och ett accepterande i gruppen."

Paolina Weidinger


"Kursen motsvarade mina förväntningar och mer därtill. Jag fördjupade mina mindfulnesskunskaper och jag är helt redo att till och med kunna hålla kurs och använda det som en del i min undervisning. Bäst var växlingen teori och praktik och goda förebilder som lärare."

Lise-Lotte Grinde

 

Investering

14 750 kr, utbildning, boende, mat (frukost, lunch, fika, middag) är allt inkluderat i priset. Önskar du bli hämtad vid båten i Visby kan vi ordna det mot en liten kostnad.

OBS ink moms för privat-personer, ex moms för företag. Delbetalning möjlig, läs mer här >>

Mindfulness räknas som friskvård och är avdragsgillt enligt Skatteverket.

Plats & Tid

Vecka 39, 22-27/9-2019. Ljugarns strandvilla, Strandvägen 7a
62365 Ljugarn

Första dagen (söndagen) startar vi kl 18:30 med middag. Incheckning från kl 17:00. 

Sista dagen på fredagen checkar vi ut efter frukost, senast kl 11.

Kursinnehåll

Oavsett om du går utbildningen för att bli instruktör eller för din egen skull kommer du kunna delta i allt.

Schemat och aktiviteter kommer variera från dag till dag, de flesta kvällar är lediga.

Instruktörspärm med fakta och inspiration, ett komplett upplägg för att kunna hålla en 8-veckors mindfulnesskurs samt tillgång till hela vår katalog av meditationer ingår.

Läs mer om kursinnehållet och vad som ingår här >>

Boende & Mat

Boende i 2-bäddsrum ingår. Det finns ett begränsat antal enkelrum att boka till en extra kostnad om 250 kr/natt

Boendet är hotellstandard och helt nyrenoverat under 2018-2019.

Maten är vegetarisk och alla allergier och restriktioner tillgodoses så länge ni anger det innan, gärna i anmälan.
 

Anmälan

Vecka 39, sön - fre 22-27/9-2019

Gå kursen utan boende

Om du bor på Gotland och inte vill sova över finns möjlighet att gå utbildningen ändå. Då drar vi av 1250 kr för boendet och priset blir då 13 500 kr.

Inför utbildningen

Om du tänker dig att du vill diplomera dig till instruktör rekommenderar vi att du provar att meditera regelbundet. Börja när du har anmält dig, några minuter per dag är en bra start.

Som kurslitteratur rekommenderar vi att du köper boken "Vart du än går är du där" av Jon Kabat-Zinn.

Efter utbildningen

Efter utbildningen blir du som diplomerat dig inbjuden till nätverket iLivEra connect på facebook.

Ett nätverk för alla diplomerade Mindfulness-instruktörer och MindMassörer.


"Kursen var över förväntan eftersom jag utvecklades så mycket själv under tiden. Jag sover bättre, känner mig gladare, hanterar stressiga situationer bättre.

Jag har fått så mycket verktyg att använda i olika situationer i livet. Både privat och i jobbet."


Eva Stigberg, Salong Pausen

 


Etiketter:
Retreat, mindfulnessretreat, mindfulnessinstruktör