loading...

Instruktörsutbildning på Öland

 Vårrabatt på sommarens och höstens Mindfulnessinstruktörsutbildningar!
- 3 000 kr rabatt om du anmäler dig innan 1/6 -

Funderar du på att arbeta med Mindfulness eller vill du lära dig för din egen skull?
- Kom och upplev hösten tillsammans med oss på Öland 20 -25 september 2020!


Om du vill diplomera dig till instruktör eller inte väljer du själv.
Vi garanterar att du kommer ha lika stor glädje av retreatet oavsett.

Mindfulnessutbildning i retreatform på charmigt pensionat i Borgholm, 15 400 kr.
Utbildning, mat, boende och hämtning vid buss - allt ingår i priset!


Instruktörsutbildning i Borgholm söndag kväll 20/9 - fredag morgon 25/9 2020
Kom och upplev hösten på Öland! Vi bor med helpension på ett personligt, charmigt pensionat i Borgholm. Här finns en underbar lugn trädgård att bara vara i och samtidigt ligger stora gågatan med folkliv på fem minuters gångavstånd. Vi bor även nära societetsparken och småbåtshamnen med mysiga promenadstråk. Två morgnar kommer du ha möjlighet att starta dagen utomhus med Do In (kinesisk självmassage) och Taijiqigong (lugna rörelser med andning för att väcka kroppen) för att sedan äta frukost. Detta ligger utanför ordinarie kurs och är frivilligt.

Genom upplevelsebaserade övningar, diskussioner och reflektionsuppgifter får du en djup förståelse för Mindfulness och hur du kan använda verktygen i ditt liv samt hur du på ett enkelt sätt kan lära ut Mindfulness om du vill det.
 
Du måste inte ha tidigare erfarenhet av Mindfulness. Kursen ger kunskap om Mindfulness, forskning, hur stress påverkar kroppen och hur man kan förebygga och reducera negativ stress. Du lär dig också hur du använder Mindfulness i vardagen och hur du på bästa sätt hjälper andra människor att lära sig det. Du får redskap, övningar och inspiration för att kunna leda egna kurser.

Utbildningen baseras på MBSR-programmet (Mindfulness Based Stress Reduction) utvecklat av professor Jon Kabat-Zinn på Center for Mindfulness, University of Massachusetts.
 
Efter avslutad utbildning är du, om du väljer att diplomera dig, diplomerad Mindfulnessinstruktör och kan leda kurser i Mindfulness. Diplomering till instruktör innebär att hålla i några övningar och träna sig på hur det skulle vara att hålla kurs.

Diplomering är valfritt och ingår i priset. Det är inte ovanligt att någon väljer att inte diplomera sig till instruktör.

Information ang Covid-19
Vi följer folkhälsomyndighetens råd och riktlinjer och har därför valt att skjuta på alla kursstarter
Värt att veta är att våra grupper är små, 4-12 deltagare (det är de oavsett virus) och vi är utomhus en hel del (det är vi oavsett virus).


- OBS! Fullt avbokningsskydd -
Med anledning av Covid-19 har vi ändrat våra villkor på våra kurser (se resp kurssida för info), för dig som bokar efter 20/3-2020, detta för att ni ska våga boka. Gäller ej online.

- Om bokad kurs inte blir av på grund av rekommendationer från Folkhälsomyndigheten har du möjlighet att välja en likvärdig kursstart ett annat datum. Passar inget får du pengarna tillbaka.

Fördelar med vår utbildning

Våra utbildningar får alltid väldigt fina betyg och vi tror att anledningarna är flera. Dels är vi extra måna om att ge varje deltagare så mycket fokus och stöd som möjligt. Vi ser därför till att inte ha för stora grupper på våra utbildningar, något vi menar gör stor skillnad. 

På retreaten får du en helhetskänsla där du kan släppa tid och rum och får möjlighet att prova på tex tyst frukost, hur är det att inte behöva prata med folk man möter. Något som låter som en utmaning för vissa och en befrielse för många och i slutet av veckan något som faktiskt alla alltid uppskattar.

Det ingår också ett kompendium med ett komplett kursupplägg där varje tillfälle är utförligt beskrivet med tider och allt så att du direkt kan hålla en kurs om du vill. Detta är enormt uppskattat och en del som vi anser är viktig om man ska bli instruktör.

Vi är även måna om att du ska känna dig trygg, dels med din roll som instruktör så du kommer att få prova på det i mindre grupper osv, men också trygg i nästa steg, hur du säljer in dig själv (om det är aktuellt). Därför delar vi med oss av all vår erfarenhet kring marknadsföring och försäljning, priser ut mot privatpersoner, företag, saker vi lärt oss på vägen, bra att tänka på osv. Det brukar alltid vara väldigt uppskattat och en del som vi upplever många saknar.

Väljer du att utbilda dig hos oss kan du känna dig trygg med att du valt en utbildning som ger dig en riktigt bra bas att stå på, du kommer ha verktygen för att på direkten erbjuda kurser. Trygg med Mindfulness grund och verktyg, oavsett om du bara vill lära dig om Mindfulness för egen del eller om du vill kunna erbjuda egna kurser
.

"Kursen har överskridit mina förväntningar, trodde inte att
det skulle kännas så rätt! Bäst var helheten, platsen,
gruppen och allt innehåll tillsammans med fantastiska ledare"


Marika Wettervik Savarino

 

Förkunskaper

Du måste inte ha erfarenhet av Mindfulness. Ett intresse av att utvecklas och lära dig nytt räcker långt.

Sagt av tidigare deltagare;

Film - Sofia Hillbom om retreatveckan i Åsbro

"Jag fick med mig verktyg, en förståelse och ett bättre självförtroende att själv starta upp en kurs. Bäst var gemenskapen, en tillåtande miljö där deltagarna vågade visa sig sårbara och där det öppnade upp för ärliga samtal och kärleksfulla
stunder tillsammans"


Louise Deshayes

 

Investering

15 400 kr -  Utbildning, boende, mat (frukost, lunch, fika, middag) samt hämtning vid busstationen i Borgholm
- allt är inkluderat i priset.

Vårrabatt på sommarens och höstens Mindfulness-instruktörsutbildningar!
- 3 000 kr rabatt om du anmäler dig innan 1/6 -


OBS ink moms för privat-personer, ex moms för företag. Delbetalning möjlig, läs mer här >>

Mindfulness räknas som friskvård och är avdragsgillt enligt Skatteverket.

Plats & Tid

Sön 20/9 - fre 25/9 2020

Villa Verdi
Verdandi gränd 3,
387 32 Borgholm

Tips på resesätt >>

Första dagen, söndagen startar vi kl 18:30 med middag. Incheckning från kl 17:00.  Sista dagen, fredagen checkar vi ut från rummen efter frukost och avslutar kursen då också, ca kl 11.

Kursinnehåll

Oavsett om du går utbildningen för att bli instruktör eller för din egen skull kommer du kunna delta i allt.

Schemat och aktiviteter kommer variera från dag till dag, de flesta kvällar är lediga.

Instruktörspärm med fakta och inspiration, ett komplett upplägg för att kunna hålla en 8-veckors mindfulnesskurs samt tillgång till hela vår katalog av meditationer ingår.

Läs mer om kursinnehållet och vad som ingår här >>

Boende & Mat

Boende i lägenheter i 2-bäddsrum, lakan och handduk ingår. Mysigt vandrarhems-standard.
Det finns ett begränsat antal enkelrum att boka till en extra kostnad om 250 kr/natt.
 
Maten är huvudsakligen vegetarisk och alla allergier och restriktioner tillgodoses så länge ni anger det innan, gärna i anmälan.

Anmälan

Vecka 39 2020
Söndag kväll 20/9 
- fredag morgon 25/9
 

Gå kursen utan boende

Om du bor på Öland och inte vill sova över finns möjlighet att gå utbildningen ändå. Då drar vi av 1250 kr för boendet.

Inför utbildningen

Om du tänker dig att du vill diplomera dig till instruktör rekommenderar vi att du provar att meditera regelbundet. Börja när du har anmält dig, några minuter per dag är en bra start.

Som kurslitteratur rekommenderar vi att du köper boken "Vart du än går är du där" av Jon Kabat-Zinn.

Efter utbildningen

Efter utbildningen blir du som diplomerat dig inbjuden till nätverket iLivEra connect på facebook.

Ett nätverk för alla diplomerade Mindfulness-instruktörer och MindMassörer.


"Kursen var över förväntan eftersom jag utvecklades så mycket själv under tiden. Jag sover bättre, känner mig gladare, hanterar stressiga situationer bättre.

Jag har fått så mycket verktyg att använda i olika situationer i livet. Både privat och i jobbet."


Eva Stigberg, Salong Pausen

 


Etiketter:
Retreat, mindfulnessretreat, mindfulnessinstruktör