Om Mindfulness

Varje dag möter vi ett enormt brus, en arbetsdag med många intryck och en ”fritid” med mer eller mindre konstant uppkoppling mot tex sociala medier. Ingen har obegränsat med energi och för att kunna överleva i dag behöver man kunna fokusera, trots allt brus.
 
Att träna på Mindfulness ger just det – förmågan att kunna fokusera lättare, bland annat. Att kunna vara på jobbet även i huvudet när man är där, att vara med sina barn även i tankarna när man är där, osv. Att lära sig fokusera ger mer kvalité vad man än tar sig för.

Mindfulness är inget konstigt, det är medvetenhetsträning, mental träning där man övar på att fokusera på en sak vad man än tar sig för. Idrottsmän, affärsmän och många andra som behöver prestera på topp varje dag och ändå må bra använder sig av Mindfulness. Även de som varit utbrända eller på kanten har mycket att vinna på att lära sig om Mindfulness.

Prova på meditationer >>
 
Forskning kring Mindfulness och mental träning visar en mängd positiva effekter på hjärnan. Man har tex sett att aktiviteten i hjärnans alarmcentral, Amygdala, minskar tydligt efter regelbunden träning. Amygdala ligger bland annat bakom kopplingen mellan upplevda händelser och emotionella reaktioner. Mindfulnessträning gör alltså inte bara att du får lättare att fokusera och koncentrera dig utan även att situationer och omständigheter som tidigare varit stressande/jobbiga inte behöver vara det i samma utsträckning. Ett annat resultat av Mindfulnessträning är att du tar bättre beslut och har mer energi över.

Kontakta oss på info@ilivera.se för mer information.

Läs mer om forskning >>

Instruktörsutbildningar

Vill du arbeta med Mindfulness? Fördjupa dig inom stresshantering för att kunna utbilda din organisation eller för att egen del lära dig knepen som får människor att uppleva mer livskvalitét, bättre sömn och större fokus?

Läs mer om våra instruktörsutbildningarna här >>
 

Vill du få vårt nyhetsbrev?


 

Mindfulness for Business

Är du intresserad av att ta Mindfulness till ert företag? En kurs i Mindfulness for Business ger resultat både för individ, grupp och företag.

Läs mer om vår företagskurs Mindfulness for Business här >>
 

Privatkurs i Mindfulness

Vill du få mer energi och bättre sömn?
Genom att öva på mindfulness får du det och du kan även hantera stress och motgångar bättre.

Läs mer om våra Mindfulnesskurser för privatpersoner i Stockholm här >>