loading...

Retreat Mindfulnessinstruktör
- nya datum kommer i vinter

Funderar du på att arbeta med Mindfulness eller vill du lära dig
för din egen skull?


- Kom på vårt Mindfulnessretreat!
Om du vill diplomera dig till instruktör eller inte väljer du själv.
Vi garanterar att du kommer ha lika stor glädje av veckan oavsett.

 
Mindfulnessutbildning i retreatform på kursgård i Åsbro, utbildning, mat, boende och hämtning vid tågstationen i Hallsberg.
Vill du hellre gå utbildning i Stockholm, se mer info här >>

Genom upplevelsebaserade övningar, diskussioner och reflektionsuppgifter får du en djup förståelse för Mindfulness och hur du kan använda det i ditt liv. Du lär dig också hur du på ett enkelt sätt kan lära ut Mindfulness om du vill det. Du får redskap, övningar och inspiration för att kunna leda egna kurser.
 
Du måste inte ha erfarenhet av Mindfulness, däremot ett intresse att lära dig om det. Utbildningen ger en bred kunskap om Mindfulness, forskningen kring Mindfulness, hur stress påverkar kroppen och hur man med enkla medel kan reducera eller förebygga negativ stress. Du lär dig också hur du kan använda Mindfulness i vardagen och hur du på bästa sätt hjälper människor att lära sig det.

Utbildningen baseras på MBSR-programmet (Mindfulness Based Stress Reduction) utvecklat av professor Jon Kabat-Zinn på Center for Mindfulness, University of Massachusetts.
 
Efter avslutad utbildning är du om du väljer att diplomera dig, diplomerad Mindfulnessinstruktör och kan leda kurser i Mindfulness. Diplomering till instruktör är alltså valfritt men ingår i priset. Varje utbildning brukar ha några som väljer att vänta med att bli instruktörer.

Fördelar med vår utbildning

Våra utbildningar får alltid väldigt fina betyg och vi tror att anledningarna är flera. Dels är vi extra måna om att ge varje deltagare så mycket fokus och stöd som möjligt. Vi ser därför till att inte ha för stora grupper på våra utbildningar, något vi menar gör stor skillnad. På internatkurserna kan det vara något "större" grupper (ca 12-20 personer) eftersom vi då har mer tid med varandra överlag.

Vi är även måna om att du ska känna dig trygg, dels med din roll som instruktör så du kommer att få prova på det i mindre grupper osv, men också trygg i nästa steg, hur du säljer in dig själv (om det är aktuellt). Därför delar vi med oss av all vår erfarenhet kring marknadsföring och försäljning, priser ut mot privatpersoner, företag, saker vi lärt oss på vägen, bra att tänka på osv. Det brukar alltid vara väldigt uppskattat och en del som vi upplever många saknar.

Väljer du att utbilda dig hos oss kan du känna dig trygg med att du valt en utbildning som ger dig en riktigt bra bas att stå på, du kommer ha verktygen för att på direkten erbjuda kurser. Trygg med Mindfulness grund och verktyg, oavsett om du bara vill lära dig om Mindfulness för egen del eller om du vill kunna erbjuda egna kurser.
 

"​SUPERBRA! Bra upplägg, bra övningar och härlig stämning. Lärorikt och värdefullt innehåll - väldigt givande. Många goda skratt har man fått, härlig vecka! Kunniga, trevliga och härliga kursledare. Professionellt! Jag tycker att kursinnehållet är fulländat. Toppenbra!"

Elin Norrman

Film - Lena Ranehag om retreatveckan

"Kursen gav mig mycket mer än väntat. Jag kom som ett oskrivet ark med de enda förkunskaper som boken gav och de korta ljudklipp som jag lyssnat igenom. Upplägget på kursen har varit en perfekt kombination av fakta/förklaringar och praktiskt utövande/träning. Mycket kompetenta kursledare med tydlig struktur och lättsam framtoning. De har mött oss på den nivå som vi har befunnit oss på."

Eva Svensson

Sagt av tidigare deltagare;

Film - Sofia Hillbom om retreatveckan

"Kursen har varit mycket bra! Välstrukturerat, konkret och tydligt. Ni är så kompatibla i erat sätt att leda kursen. Ni skapar bra atmosfär i gruppen och är så fina och ödmjuka i erat sätt att vara. BRAVO! 8-veckorsprogrammet är väl nedskrivet och beskrivet vilket gör det lätt att komma igång med att hålla kurser."

Lena Sundin

 

"Kursen var över mina förväntningar. Mycket nöjd med upplägget. Hela kursen är så genomtänkt och leder oss som deltagare gradvis framåt. Kursledarnas värme och humor skapar en trygghet och ett accepterande i gruppen."

Paolina Weidinger


"Kursen motsvarade mina förväntningar och mer därtill. Jag fördjupade mina mindfulnesskunskaper och jag är helt redo att till och med kunna hålla kurs och använda det som en del i min undervisning. Bäst var växlingen teori och praktik och goda förebilder som lärare."

Lise-Lotte Grinde

Förkunskaper

Du måste inte ha erfarenhet av Mindfulness. Ett intresse av att utvecklas och lära dig nytt räcker långt.

Anmälan

Se anmälningsformulär nedan. Så länge datumet finns att välja ska det finnas platser kvar.
Se även utbildningarna i Stockholm här >>

Kursinnehåll

Investering

13 500 kr. Utbildning, boende, mat och hämtning vid tåg-stationen i Hallsberg på måndagen är allt inkluderat i priset. OBS ink moms för privatpersoner, ex moms för företag. 

Anmälningsavgift 1 500 kr betalas till BG 209-1064 inom en vecka efter anmälan, anmäler du dig nära inpå utbildningen betalar du bara fakturan du får vid anmälan. Anmälningsavgiften är inkluderad i beloppet så totala kostnaden är 13 500 kr. Delbetalning är möjlig vid tidig anmälan.
 

I kursavgiften ingår ett komplett upplägg för en 8-veckors mindfulnesskurs. Varje tillfälle utförligt förklarat med tidsangivelser, förslag på övningar, meditationer och diskussions/reflektionsämnen. Allt du behöver för att kunna hålla en kurs direkt efter din utbildning.

I kursavgiften ingår också artiklar, forskning, material om stress, övningsuppgifter, övningsschema, reflektionsövningar, upplägg för Mindfulnessyoga/medveten rörelse, fördjupningsuppgifter, upplägg för 8 veckors-kurs samt tillgång till lyssningsbara meditationer.

Boende, mat (frukost, lunch, middag, kvällsfika) och hämtning vid tågstationen i Hallsberg på måndagen ingår i kursavgiften!

Mindfulness räknas som friskvård och är avdragsgillt enligt Skatteverket.

Inför utbildningen

Om du tänker dig att du vill diplomera dig till instruktör rekommenderar vi att du provar att meditera regelbundet. Börja när du har anmält dig, några minuter per dag är en bra start. Som kurslitteratur rekommenderar vi att du köper boken "Vart du än går är du där" av Jon Kabat-Zinn.

Boende & Mat

Boende i 4 bäddsrum ingår, möjlighet att lägga till för 2-bäddsrum eller enkelrum. Tillägg för 2-bäddsrum 125 kr/natt per person, tillägg för enkelrum 250 kr/natt. 

Boendet är enkel vandrarhemsstandard med toaletter och duschar utanför rummen. Duscharna är i separata badrum så man kan låsa om sig.

Maten är vegetarisk och alla allergier och restriktioner tillgodoses så länge ni anger det innan, gärna i anmälan.

Plats & Tid

Kursgård i Åsbro mellan Askersund och Hallsberg. Tågstation Hallsberg. Adress: Åshammarsvägen 18, 694 94 Åsbro.

Första dagen samlas vi kl 12:00 för lunch. Incheckning från kl 11. Hämtning i Hallsberg är möjlig måndag mellan kl 10:45 - 11:30.

Möjlighet finns att boka extra övernattning söndag till måndag för 250 kr per person, eventuellt tillägg för enkelrum/dubbelrum tillkommer. Mat börjar serveras måndag lunch så ta med det du behöver innan dess isåfall. Det finns micro att värma maten i. Sista dagen på fredagen slutar vi senast kl 15:00. Lämning i Hallsberg efteråt ingår.

Schemat och aktiviteter kommer variera, vissa kvällar har vi någon lugnare aktivitet efter middagen, andra är lediga.


Anmälan

Fyll i formuläret nedan. Så länge datumet finns att välja i formuläret ska det finnas platser kvar.
Anmälningsavgift 1 500 kr betalas till BG 209-1064 inom en vecka efter anmälan. Anmäler du dig sent inpå utbildningen betalar du bara fakturan du får vid anmälan.

Är du sent ute? Så länge det går att anmäla sig ska det finnas plats så skicka in din anmälan och maila oss på info@ilivera.se så bekräftar vi att det finns plats.
 
Läs bokningsvillkoren här >>

För våra instruktörsutbildningar i Sthlm, se här >>


  • Vid företagsbetalning krävs företagsnamn, orgnr, adress.
  • Tex allergier, kostrestriktioner osv.

Efter utbildningen

Efter utbildningen blir du som diplomerat dig inbjuden till nätverket iLivEra connect på facebook. Ett nätverk för alla diplomerade Mindfulness-instruktörer och MindMassörer.


"Kursen var över förväntan eftersom jag utvecklades så mycket själv under tiden. Jag sover bättre, känner mig gladare, hanterar stressiga situationer bättre.

Jag har fått så mycket verktyg att använda i olika situationer i livet. Både privat och i jobbet."


Eva Stigberg, Salong Pausen

 


Etiketter:
Retreat, mindfulnessretreat, mindfulnessinstruktör