loading...

Mindfulnessretreat i härliga Toscana

 Funderar du på att bli instruktör i Mindfulness
eller vill du lära dig för din egen utveckling?


- Följ med oss på Mindfulnessretreat till Toscana 2020!

Anmäl dig innan 31 oktober 2019 och betala endast 19 900 kr!

Utbildningen leder till diplomerad Mindfulnessinstruktör om du vill,
vill du inte diplomera dig kommer du ha lika stor glädje av retreatet. Det kan vi garantera!

Instruktörsutbildning i Toscana 23/5 - 30/5 2020

Retreat - Utbildning, mat och dryck, boende, flyg (tor Arlanda eller Skavsta - Pisa) och transfer i Toscana ingår i priset (obs gäller om du åker den gruppbokning som bokas genom oss).

Eftersom denna resa är längre än våra övriga retreat kommer du förutom utbildningen även ha extra tid att "bara vara" eller om du kanske vill ta en utflykt i omgivningarna.

Genom upplevelsebaserade övningar, diskussioner och reflektionsuppgifter får du en djup förståelse för Mindfulness och hur du kan använda det i ditt liv. Du lär dig också hur du på ett enkelt sätt kan lära ut Mindfulness om du vill det. Du får redskap, övningar och inspiration för att kunna leda egna kurser.
 
Du måste inte ha erfarenhet av Mindfulness, däremot ett intresse att lära dig om det. Utbildningen ger en bred kunskap om Mindfulness, forskningen kring Mindfulness, hur stress påverkar kroppen och hur man med enkla medel kan reducera eller förebygga negativ stress. Du lär dig också hur du kan använda Mindfulness i vardagen och hur du på bästa sätt hjälper människor att lära sig det.

Utbildningen baseras på MBSR-programmet (Mindfulness Based Stress Reduction) utvecklat av professor Jon Kabat-Zinn på Center for Mindfulness, University of Massachusetts.
 
Efter avslutad utbildning är du, om du väljer att diplomera dig, diplomerad Mindfulnessinstruktör och kan leda kurser i Mindfulness. Diplomering till instruktör är alltså valfritt, men ingår i priset. 

Fördelar med vår utbildning

Våra utbildningar får alltid väldigt fina betyg och vi tror att anledningarna är flera. Dels är vi extra måna om att ge varje deltagare så mycket fokus och stöd som möjligt. Vi ser därför till att inte ha för stora grupper på våra utbildningar, något vi menar gör stor skillnad. På Toscana-kurserna kan det vara något "större" grupper (ca 12-14 personer) eftersom vi då har mer tid med varandra överlag.

Vi är även måna om att du ska känna dig trygg, dels med din roll som instruktör så du kommer att få prova på det i mindre grupper osv, men också trygg i nästa steg, hur du säljer in dig själv (om det är aktuellt). Därför delar vi med oss av all vår erfarenhet kring marknadsföring och försäljning, priser ut mot privatpersoner, företag, saker vi lärt oss på vägen, bra att tänka på osv. Det brukar alltid vara väldigt uppskattat och en del som vi upplever många saknar.

Väljer du att utbilda dig hos oss kan du känna dig trygg med att du valt en utbildning som ger dig en riktigt bra bas att stå på, du kommer ha verktygen för att på direkten erbjuda kurser. Trygg med Mindfulness grund och verktyg, oavsett om du bara vill lära dig om Mindfulness för egen del eller om du vill kunna erbjuda egna kurser.
 

"​SUPERBRA! Bra upplägg, bra övningar och härlig stämning. Lärorikt och värdefullt innehåll - väldigt givande. Många goda skratt har man fått, härlig vecka! Kunniga, trevliga och härliga kursledare. Professionellt! Jag tycker att kursinnehållet är fulländat. Toppenbra!"
Elin Norrman

 

Film - Lena Ranehag om retreatveckan i Åsbro

"Kursen gav mig mycket mer än väntat. Jag kom som ett oskrivet ark med de enda förkunskaper som boken gav och de korta ljudklipp som jag lyssnat igenom. Upplägget på kursen har varit en perfekt kombination av fakta/förklaringar och praktiskt utövande/träning. Mycket kompetenta kursledare med tydlig struktur och lättsam framtoning. De har mött oss på den nivå som vi har befunnit oss på."

Eva Svensson

Sagt av tidigare deltagare;

Film - Sofia Hillbom om retreatveckan i Åsbro

"Kursen har varit mycket bra! Välstrukturerat, konkret och tydligt. Ni är så kompatibla i erat sätt att leda kursen. Ni skapar bra atmosfär i gruppen och är så fina och ödmjuka i erat sätt att vara. BRAVO! 8-veckorsprogrammet är väl nedskrivet och beskrivet vilket gör det lätt att komma igång med att hålla kurser."

Lena Sundin

 

"Kursen var över mina förväntningar. Mycket nöjd med upplägget. Hela kursen är så genomtänkt och leder oss som deltagare gradvis framåt. Kursledarnas värme och humor skapar en trygghet och ett accepterande i gruppen."

Paolina Weidinger


"Kursen motsvarade mina förväntningar och mer därtill. Jag fördjupade mina mindfulnesskunskaper och jag är helt redo att till och med kunna hålla kurs och använda det som en del i min undervisning. Bäst var växlingen teori och praktik och goda förebilder som lärare."

Lise-Lotte Grinde

Förkunskaper

Du måste inte ha erfarenhet av Mindfulness. Ett intresse av att utvecklas och lära dig nytt räcker långt.

Kursinnehåll

Oavsett om du går utbildningen för att bli instruktör eller för din egen skull kommer du kunna delta i allt.

Läs mer om kursinnehållet och vad som ingår här >>

Inför utbildningen

Om du tänker dig att du vill diplomera dig till instruktör rekommenderar vi att du provar att meditera regelbundet. Börja när du har anmält dig, några minuter per dag är en bra start.

Som kurslitteratur rekommenderar vi att du köper boken "Vart du än går är du där" av Jon Kabat-Zinn.

Investering

Anmäl dig innan 31 oktober 2019 och betala endast 19 900 kr (ordinarie pris 21 900 kr. Utbildningen är momsfri eftersom den sker utomlands. Utbildning, boende, mat och dryck, flyg (tor Arlanda eller Skavsta - Pisa) och transfer i Toscana - allt är inkluderat i priset. Vid behov av delbetalning, kontakta oss så hittar vi en lösning >>
 

I kursavgiften ingår ett komplett upplägg för en 8-veckors mindfulnesskurs. Varje tillfälle utförligt förklarat med tidsangivelser, förslag på övningar, meditationer och diskussions/reflektionsämnen. Allt du behöver för att kunna hålla en kurs direkt efter din utbildning.

I kursavgiften ingår också artiklar, forskning, material om stress, övningsuppgifter, övningsschema, reflektionsövningar, upplägg för Mindfulnessyoga/medveten rörelse, fördjupningsuppgifter, upplägg för 8 veckors-kurs samt tillgång till lyssningsbara meditationer.

Mindfulness räknas som friskvård och är avdragsgillt enligt Skatteverket.

Boende & Mat

Boende i 2-bäddsrum ingår, möjlighet finns att lägga till för enkelrum (obs begränsat antal). Tillägg enkelrum 1 000 kr/natt inkl moms. 

Vi bor på gården Casa Oliveta. Huset har 7 sovrum och 4 badrum. I varje sovrum finns det 2 sängar och takfläkt. Varje fönster är utrustat med myggnät och fönsterluckor. Utöver det finns ett stort vardagsrum med öppen spis och ett stort, välutrustat, kök..

Maten lagas på plats och alla allergier och restriktioner tillgodoses så länge ni anger det innan, gärna i anmälan.

Läs mer om Casa Oliveta här >>

Plats & Tid

Lördag till lördag. Lördagar är resdagar, övriga dagar är kursdagar med viss tid för egna aktiviteter så som häng vid poolen eller utflykt in till staden Lucca.

Hela kursen tillbringar vi på gården Casa Oliveta som ligger ca 10 minuter från staden Lucca i hjärtat av Toscana. 

Schemat och aktiviteter kommer variera, vissa kvällar kanske vi erbjuder någon lugnare aktivitet efter middagen, andra är helt lediga.

Anmälan


Övriga utbildningar

Efter utbildningen

Efter utbildningen blir du som diplomerat dig inbjuden till nätverket iLivEra connect på facebook. Ett nätverk för alla diplomerade Mindfulness-instruktörer och MindMassörer.


"Kursen var över förväntan eftersom jag utvecklades så mycket själv under tiden. Jag sover bättre, känner mig gladare, hanterar stressiga situationer bättre.

Jag har fått så mycket verktyg att använda i olika situationer i livet. Både privat och i jobbet."


Eva Stigberg, Salong Pausen

 


Etiketter:
Retreat, mindfulnessretreat, mindfulnessinstruktör