Mindfulness

Varje dag möter vi ett enormt brus, en arbetsdag med många intryck och en ”fritid” med mer eller mindre konstant uppkoppling mot tex sociala medier. Ingen har obegränsat med energi och för att kunna överleva i dag behöver man kunna fokusera, trots allt brus.
 
Att träna på Mindfulness ger just det – förmågan att kunna fokusera lättare, bland annat. Att kunna vara på jobbet även i huvudet när man är där, att vara med sina barn även i tankarna när man är där, att kunna uppfatta och njuta av de stunder av ro som ges osv. Att träna på att fokusera ger mer kvalité vad man än tar sig för.

Mindfulness, medveten närvaro på svenska, handlar om att träna vår medvetenhet. Mental träning där vi övar på att fokusera på det vi vill fokusera på, medvetet utan att döma. Idrottsmän, affärsmän och många andra som behöver prestera på topp varje dag och ändå må bra använder sig av Mindfulness.

Även de som varit utbrända eller känner att stressen är för mycket har mycket att vinna på att lära sig om Mindfulness.

Prova på att meditera >>

Forskningsbaserad metod

De som lärt sig Mindfulness och meditation kan alla vittna om otroliga effekter på allt från stress, idrottsresultat och sömn till att faktiskt märka hur det påverkar ens humör och till och med livskvalité.

Evidensen för Mindfulness är dock mer än bara upplevelser, Mindfulness är forskningsbaserat och forskningen kring Mindfulness visar på en mängd positiva effekter på hjärnan. Man har tex sett att aktiviteten i hjärnans alarmcentral, Amygdala, minskar tydligt efter regelbunden träning. Amygdala ligger bland annat bakom kopplingen mellan upplevda händelser och emotionella reaktioner.

Mindfulnessträning gör alltså inte bara att du får lättare att fokusera och koncentrera dig utan även att situationer och omständigheter som tidigare upplevts akuta och stressande - inte behöver kännas så i samma utsträckning. Att inte behöva ryckas med utan kunna hantera situationer med fokus och lugn. Du blir bättre på att leda andra och leda dig själv. Mindfulnessträning leder också till att du tar bättre beslut vilket har visat sig otroligt viktigt i yrken där snabba beslut kan ge stor effekt, tex hos poliser.

Kontakta oss på info@ilivera.se för mer information.

Läs mer om forskning >>

Instruktörsutbildningar

Vill du arbeta med Mindfulness? Fördjupa dig inom stresshantering för att kunna utbilda din organisation eller för att egen del lära dig knepen som får människor att uppleva mer livskvalitét, bättre sömn och större fokus?

Läs mer om våra instruktörsutbildningarna här >>

 


 

Mindfulness for Business

Är du intresserad av att ta Mindfulness till ert företag? En kurs i Mindfulness for Business ger resultat både för individ, grupp och företag.

Läs mer om vår företagskurs Mindfulness for Business här >>

 

Acceptans

Att inte döma

Tålamod

Tillit/tilltro

Icke strävan

Nyfikenhet

Att släppa taget

Tacksamhet

Generositet