Mindfulnessinstruktör Steg 1 Självstudier

Vill du arbeta med Mindfulness? Vill du lära dig hur du blir instruktör för att
kunna utbilda och inspirera andra eller för egen del få verktygen som
ger dig mer livskvalitét, bättre sömn och större fokus?

Nu lanserar vi utbildningen till Diplomerad Mindfulnessinstruktör på distans
- genom självstudier!

Utbildningen sker när det passar dig och helt i din egen takt.

 

Om utbildningen och upplägget

Utbildningen baseras på MBSR-programmet (Mindfulness Based Stress Reduction) utvecklat av professor Jon Kabat-Zinn på Center for Mindfulness, University of Massachusetts. Innehållet är samma innehåll som på våra övriga instruktörsutbildningar men diskussionerna blir egna reflektioner, i din egna takt.

Kursen är uppdelad på 8 olika moduler, du får tillgång till hela på direkten och tanken är att du tar en modul i veckan. Du kan såklart göra kursen på längre tid också om det passar dig bättre.

Varje modul innehåller meditationer, filmer, fakta, tips och råd, övningar och reflektionsuppgifter. Kursen innehåller mängder av dokument med tips och fakta för att du ska känna att du har en djup förståelse för vad Mindfulness är och hur man kan öva i alla olika situationer samt för att du ska känna dig helt redo att hålla egna kurser.

Genomför du kursens alla moment kan vi garantera att du kommer ha glädje av utbildningen. Du lär dig leda dig själv samtidigt som du lär dig leda andra individer och grupper.

Om din tanke är att du ska examinera dig (det är valfritt) och bli instruktör behöver du längre fram i kursen kunna öva vissa moment med en motpart (vän/sambo/familj). Detta för att få känna på hur det är att leda övningarna, en del kan du också göra på egen hand. I alla tillfällen har vi dubbelt perspektiv, dels för dig som deltagare men också vad du ska tänka på när det är du som är ledare. Vilka frågor som brukar väckas mm. Vi delar med oss av alla handfasta tips efter år av erfarenhet att leda kurser - för att du ska bli en trygg ledare.

Examination sker online med kursledare, läs mer under "Diplomering ingår" nedan.

Diplomering ingår

Diplomeringen ingår i priset och examination sker på distans via Zoom. Du bokar examinationstillfälle när du påbörjat utbildningen och du kan boka inom ett år. För examination får du en länk till ett videomöte med kursledare, det kräver inget mer än en dator/ipad/mobil, internetanslutning och en gnutta mod.

Under examinationen kommer du få visa att du har gjort resan och fått en förståelse för vad Mindfulness är, att du har reflekterat kring dig själv och över ledarrollen, utmaningar för deltagarna mm. Du kommer att få hålla meditationer samt dela kring svaren på frågor du har reflekterat över under kursens gång. Du får mer information om examinationen när du satt igång kursen. Låt inte rädslan för att "prestera" hindra dig, vi kommer att avdramatisera det så mycket vi bara kan.

Tidsåtgång

Varje modul tar ca 2 - 4 h i genomsnitt att genomföra.
 

Investering

10 500 kr, inklusive moms för privatpersoner, exklusive moms för företag. Mindfulness räknas som friskvård och är avdragsgillt enligt Skatteverket.

Delbetalning - du behöver betala de 5 000 kr på en gång för att få inloggning, om du behöver dela upp resterande belopp så är det möjligt. Ange det i anmälan. Se villkor för delbetalning här >>

Det här är, på något sätt, första gången jag gjort något för mig själv som också givit mig så mycket tillbaka.
Jag har fått verktyg till hela mitt liv.
Denna utbildning överträffade mina förväntningar
för det var ett helt nytt sätt att lära sig.
Och det var fantastiskt!

Maya Sjöstedt, Onlineutbildning

Hur gör jag för att komma igång?

1. Fyll i anmälan

2. Betala kursavgiften

Se pris under investering nedan. Betala 5 000 kr till bankgiro alternativt swish, ange "Självstudier" samt namn som referens.
BG: 209-1064
Swishnummer: 123 375 62 36  (ilivera ab)

Betala in resterande belopp inom 2 månader. Obs - hela beloppet måste vara inbetalt för att du ska få examinera dig.

Kvitto på betalning fås på mail i samband med examination. Behöver du få kvitto tidigare eller har frågor, maila oss på info@ilivera.se

3. Maila kvitto/bekräftelse på betalning
När du har betalat mailar du in bekräftelse på betalningen till oss på info@ilivera.se

4. Få inloggningsuppgifter
När bekräftelse på betalningen inkommit till oss får du ett mail med inloggningsuppgifter till kursen och du kan sätta igång!

OBS - Anger du en hotmailadress, titta i din skräppost då mailsvaren ibland hamnar där. Du bör ha fått svar av oss inom 1-2 dagar.

Anmälan Sjävstudier

  • Vid företagsbetalning krävs företagsnamn, orgnr, adress.
  • Via mailutskick, facebook/instagram, google osv.
  • Tex allergier, kostrestriktioner osv.

Målgrupp

Utbildningen passar dig som känner att du gärna lägger upp studietakten själv. Ny eller erfaren till Mindfulness spelar ingen roll. Vi går igenom allt du behöver veta och har du mycket erfarenhet blir ditt fokus mer på att fördjupa kunskaperna, upptäcka nytt hos dig själv och fokusera på ledarrollen.

Om du har obearbetade trauman eller är osäker på om du är mentalt frisk nog, rådgör med en läkare eller psykolog eller maila oss på info@ilivera.se. Är du under någon behandling, undrar om det är en utbildning för dig eller har frågor, maila oss på info@ilivera.se

Fördelar med vår utbildning

Våra utbildningar får alltid väldigt fina betyg och vi tror att anledningarna är flera.

  • Personlig utveckling - du kommer ha glädje av vår utbildning oavsett om du vill jobba med det eller om du ser det som en satsning på dig själv. En vanlig kommentar är att utbildningen gett så mycket både på ett personligt plan och på ett proffesionellt plan.
  • Komplett kursplan för 8-veckorskurs ingår - du får ett kompendium med ett komplett kursupplägg där varje tillfälle är utförligt beskrivet med tider och allt så att du direkt kan hålla en kurs om du vill. Detta är enormt uppskattat av våra deltagare. Se mer här >>
  • Trygg med din utbildning - Vi ser till att du känner dig helt trygg med din roll som instruktör om du vill bli det. Mindfulness är inte krångligt, vi gör det konkret.
  • Hur säljer jag in mig själv? - Vi är utbildade marknadsekonomer med många års erfarenhet av sälj och marknadsföring och delar därför öppet med oss av försäljningsknep, priser mot privatpersoner, företag, vad vi lärt oss på vägen osv om det är önskat. Det brukar alltid vara väldigt uppskattat och en del som vi upplever många saknar.
Läs referenser här >>

Efter utbildning

Efter utbildningen blir du som diplomerat dig inbjuden till nätverket iLivEra connect på facebook.

Ett nätverk för alla diplomerade Mindfulnessinstruktörer och MindMassörer. Läs mer om kurs i MindMassage här >>

Övriga utbildningar till Mindfulnessinstruktör

Över tid i Stockholm

Referenser från kursdeltagare

"Kursen varvade teori med praktik på ett bra sätt. Trygga & professionella ledare som skapar ett bra klimat för lärande & personliga insikter"

Eva Danneker, Vattumannen

"På något magiskt, men väldigt positivt sätt förändrade kursen mitt liv/mitt perspektiv på livet.

Den gjorde att jag också fick lust att jobba med det och hjälpa andra på samma sätt som jag blev hjälpt. Tack!"

Sanja Dugandzic

"Flexibla, engagerade och kunniga lärare som delar med sig av kunskaper och erfarenheter samt anpassar sig till gruppen. Bra material, struktur och planering.

Kan varmt rekommendera iLivEras utbildning till mindfulnessinstruktör. Kunniga och trevliga lärare, bra upplägg och mycket valuta för pengarna."

Anna Friedensberg, Samtalspedagog & ICF-certifierad coach

Instruktörsutbildning mindfulness

"Jag har gått många kurser och jag har aldrig känt att jag kan leverera en kurs efter en utbildning som jag kan utifrån det ni gav mig på instruktörskursen."

Marie Assarsson

"Kursen var över mina förväntningar. Mycket nöjd med upplägget. Hela kursen är så genomtänkt och leder oss som deltagare gradvis framåt. Kursledarnas värme och humor skapar en trygghet och ett accepterande i gruppen."
Paolina Weidinger​

Övriga utbildningar

Fortsättningskurs Mindfulnessinstruktör


Är du Mindfulnessinstruktör? Kanske är du nyutbildad och vill lära dig mer, eller så håller du redan dina egna kurser och vill få hjälp med nya idéer, mer inspiration och fördjupa dig ytterligare.

Läs mer här >>

Instruktörsutbildning fortsättning, Mindfulness i naturen


För dig som är Mindfulnessinstruktör. Att flytta ut hela eller delar av en mindfulnesskurs i naturen kan ge ökat djup och kvalitet till dina deltagare. I naturen får vi flera inslag i mindfulness mer eller mindre automatiskt.

Läs mer här >>