Mindfulness i vardagen

Mindfulness framställs ibland som något flummigt och krångligt, det är det inte. Mindfulness är konkret mental träning och handlar till stor del om att vara medveten i det du gör när du gör det.

Mindfulness i vardagen - Du kan vara mindful när du borstar tänderna, när du diskar, när du äter, när du promenerar, när du pratar med en vän osv. Du kan alltså använda dig av mindfulness i varenda situation i livet. Tar vi tex att duscha så känner nog många igen sig i att kroppen är i duschen men huvudet är någon annanstans. Planerar kläder, möten, matinköp osv.

Vill du öva på att vara medvetet närvarande så försöker du använda så många sinnen så mycket som möjligt. Hur känns det att stå med fötterna mot golvet? Hur känns det när vattnet rinner längs med ditt huvud och kropp? Kan du känna luften i rummet? Hur doftar tvålen egentligen? Osv. Vara där i duschen och uppleva situationen precis som den är. Medan du gör det kommer tankarna dra iväg och då för du dem bara snällt tillbaka till nuet.

Här nedan bjuder vi på några filmer som inspiration till hur du kan öva på att vara medvetet närvarande i vardagen. Vi har valt att kalla det för just vardagsmindfulness.

Håll till godo!

Vill ni kontakta oss för mer information, maila oss på info@ilivera.se

Bada

Sätta sig i bilen

Köra bil