Mindfulness for Business - företagskurs

Kortare eller längre kursupplägg är helt beroende på ert utgångsläge och behov. Kursen sker hos er och vi blandar teori och övningar. Våra Mindfulness for Business-kurser är forskningsbaserade och anpassade för företagsklimat. Konkret, faktabaserat och lättsamt.

Skapa goda vanor & förändra beteenden
8 ggr - 12 ggr

Löpande abonnemang

Mini, Bas och Komplett
- regelbundna Mindful hours-träffar på ert kontor.
 

Lär er grunderna & inspireras att ta det vidare
3 ggr - 6 ggr

Workshop/Föreläsning
Prova på Mindfulness

1,5 h - halvdag

Läs mer om Prova på Mindfulness >>

Kontakta oss på info@ilivera.se för mer information.

Vad innebär en kurs i Mindfulness for Business?

Mindfulness på jobbet är ett enkelt och effektivt sätt att få en mer välmående personal. I korthet innebär det stresshantering, mental träning och teambuilding i ett.
 
Upplägg

  • Regelbundna träffar hos er där teori varvas med lättsamma övningar
  • Handledd hjälp
  • Enkla hemuppgifter för personlig utveckling

Frågeställningar vi arbetar med under en kurs

Stress - Medvetenhet kring vad som stressar mig, hur det påverkar min kropp och min hjärna. Hur kan jag hantera det bättre och hushålla mer med energi?

Kommunikation - Att lyssna, vad innebär det när jag antar,  tydlighet.

Ansvar - Vilket ansvar har jag i situationer, medvetna val och reaktioner.
Återhämtning - Vilken återhämtning behöver jag, för min kropp och för min hjärna? Hur får jag in återhämtning i min vardag?

Fokus - Hur får jag bättre fokus och hur jobbar jag mer effektivt?

Impulskontroll - Vilka automatiska reaktioner och vanemönster har jag?

Kontakta oss på info@ilivera.se för att höra mer.

Vad säger forskningen om Mindfulness?

Vad säger forskningen?

Mindfulness förändrar hjärnstrukturen

Mindfulness förändrar hjärnstrukturen


I studier från bla Harvard och Stanford har hjärnforskare sett faktiska förändringar i hjärnan hos människor som deltagit i Mindfulnesskurser. Aktiviteten och även cellvävnaden minskar i Amygdala, den del av hjärnan som är central för stress-responser.

Samtidigt ser man ökad aktivitet i områden i frontalloberna som är viktiga för bland annat känsloreglering.

Mindfulness bromsar åldrandet

Mindfulness bromsar åldrandet


Nobelpristagare i medicin Elizabeth Blackburn, publicerade 2009 en studie där hon undersökt sambandet mellan stress, Mindfulness och de skyddande ändarna på våra kromosomer, telomerer, som påverkar vår livslängd.

Slutsatsen var att Mindfulness är ett sätt att bromsa åldrandet. Ju mer lugn och fokuserad uppmärksamhet du har i ditt liv desto längre är dina telomerer.

Mindfulness ökar fokus och beslutsförmåga

Mindfulness ökar fokus och beslutsförmåga


Hjärnforskare har upptäckt att till och med kortare perioder av Mindfulness förändrar den del av hjärnan som bla påverkar koncentrationsförmåga, fokus, besluts-fattande och impulskontroll. Flera studier visar att man också kan se förbättrad inlärningsförmåga, bättre arbetsminne och färre distraherande tankar.

Mindfulness gör oss lyckligare

Mindfulness gör oss lyckligare


Välmåendeforskaren och statistikern Nic Marks har sammanställt vad forskningen visar gör oss lyckliga. Fem punkter, fyra av dessa kan direkt kopplas till sådant som forskare visat påverkas av Mindfulness. Nyfikenheten blir större, närvaron ökar, sociala relationer blir bättre och vi blir mer generösa. 

Vi gör mindfulness konkret
För många låter mindfulness och medveten närvaro fortfarande "flummigt" (det gjorde det för oss också), men med vår bakgrund som marknadsförare inom framgångsdrivna företag har vi sett till att göra våra kurser så lätt-tillgängliga och konkreta som möjligt. Att träna på mindfulness ska vara enkelt, konkret och lättsamt. Mindfulness for Business passar alla företag, branscher och organisationer.

Kontakta oss på info@ilivera.se för mer information.Mindfulnesskurs för företag, mindfulness på jobbet. En kostnadseffektiv satsning på förebyggande friskvård.