Mindfulness for Business - Mindfulnesskurs Online
Självstudier 8 ggr

Utbildning i självledarskap - verktyg för mindre stress, mer fokus och lugn.
Utbildningen sker helt i egen takt och på valfri tid!

Med Mindfulness for Business Självstudier online kan ni erbjuda era anställda att på egen hand få insikter och konkreta verktyg för att må bättre både på jobbet och när de är lediga.

När man går kursen bli man mer medveten om hur hjärnan fungerar, hur tankarna styr oss, var vi behöver ta ansvar för oss själva och insikter och verktyg för stress. Man lär sig också att lättare välja var man lägger sin energi och att hitta stunder av återhämtning i vardagen. 

Att gå en mindfulnesskurs ger en mängd positiva effekter. Forskning visar att mindfulnessträning kan leda till bland annat lägre stressnivåer, lägre blodtryck, bättre sömn, högre kreativitet, ökat fokus, ett större lugn och bättre upplevd livskvalitet.
 

 • 8 tillfällen självstudier online.
 • Obegränsat antal deltagare.
 • Antingen inlogg hos oss.
 • Eller ha kursen hos er, SCORM-format finns för enkel uppladdning.
 • Tillgång under 1 eller 2 år.
 • Pris beroende på tid.

Kontakta oss på info@ilivera.se för offert eller fyll i formuläret.

Vad innebär en kurs i Mindfulness for Business?

Mindfulness på jobbet är ett enkelt och effektivt sätt att få en mer välmående personal.
 
Upplägg

 • Konkret och tydligt
 • Anpassat för alla nivåer från nybörjare till mer vana utövare av mindfulness
 • Teori varvas med lättsamma övningar
 • Enkelt att ta till sig och använda i livet
 • Enkla hemuppgifter för personlig utveckling
 • Forskningsbaserat

Vad säger forskningen?

Mindfulness förändrar hjärnstrukturen

Mindfulness förändrar hjärnstrukturen


I studier från bla Harvard och Stanford har hjärnforskare sett faktiska förändringar i hjärnan hos människor som deltagit i Mindfulnesskurser. Aktiviteten och även cellvävnaden minskar i Amygdala, den del av hjärnan som är central för stress-responser.

Samtidigt ser man ökad aktivitet i områden i frontalloberna som är viktiga för bland annat känsloreglering.

Mindfulness bromsar åldrandet

Mindfulness bromsar åldrandet


Nobelpristagare i medicin Elizabeth Blackburn, publicerade 2009 en studie där hon undersökt sambandet mellan stress, Mindfulness och de skyddande ändarna på våra kromosomer, telomerer, som påverkar vår livslängd.

Slutsatsen var att Mindfulness är ett sätt att bromsa åldrandet. Ju mer lugn och fokuserad uppmärksamhet du har i ditt liv desto längre är dina telomerer.

Mindfulness ökar fokus och beslutsförmåga

Mindfulness ökar fokus och beslutsförmåga


Hjärnforskare har upptäckt att till och med kortare perioder av Mindfulness förändrar den del av hjärnan som bla påverkar koncentrationsförmåga, fokus, besluts-fattande och impulskontroll. Flera studier visar att man också kan se förbättrad inlärningsförmåga, bättre arbetsminne och färre distraherande tankar.

Mindfulness gör oss lyckligare

Mindfulness gör oss lyckligare


Välmåendeforskaren och statistikern Nic Marks har sammanställt vad forskningen visar gör oss lyckliga. Fem punkter, fyra av dessa kan direkt kopplas till sådant som forskare visat påverkas av Mindfulness. Nyfikenheten blir större, närvaron ökar, sociala relationer blir bättre och vi blir mer generösa. 
 

Vi gör mindfulness konkret
För många låter mindfulness och medveten närvaro fortfarande "flummigt" (det gjorde det för oss också), men med vår bakgrund som marknadsförare inom framgångsdrivna företag har vi sett till att göra våra kurser så lätt-tillgängliga och konkreta som möjligt. Att träna på mindfulness ska vara enkelt, konkret och lättsamt. Mindfulness for Business passar alla företag, branscher och organisationer.

Kontakta oss på info@ilivera.se för mer information.