Instruktörsutbildning i Mindfulness
- Bli diplomerad Mindfulnessinstruktör -

Använd ditt friskvårdsbidrag - ange i anmälan så ordnar vi giltigt kvitto.

Hos oss får du kvalité - vi gör dig trygg som instruktör

Att utbildningen ska vara inspirerande, intressant och samtidigt täcka allt man bör kunna som Diplomerad Mindfulnessinstruktör är något vi inte tar för givet. Vi har aldrig varit störst och därför ansträngt oss enormt för att utbildningen ska ha högsta kvalité och alltid vara aktuell. Det är säkerligen en av anledningarna till att våra deltagare är så nöjda.

Affärsperspektiv inkluderat - Forskningsbaserad fakta men också hur det faktiskt är att vara i näringslivet. Hur är det att jobba med att hålla kurser, hur är det att sitta på företagssidan? Med vår erfarenhet av båda sidor kan vi ge dig en utbildning där du får värdefull kunskap från bägge sidor.

Bli Diplomerad Mindfulnessinstruktör - Utbildningen passar dig som vill arbeta som mindfulnessinstruktör med egna kurser och klienter eller dig som vill lägga till kompetens till ditt nuvarande yrke. Utbildningen passar även dig som för egen del vill arbeta med din personliga utveckling och djupdyka i mindfulness/medveten närvaro och stresshantering. Kanske vill du addera kunskap till ditt jobb som lärare, friskvårdsansvarig, samtalsterapeut, yogalärare, hälsocoach, HR-ansvarig eller så delar du bara vårt intresse för mindfulness och vad som händer i hjärnan när vi ser på livet med nytt perspektiv.

Introkurs till mindfulness - utan extra kostnad.
Kanske är mindfulness nytt för dig eller så har du precis börjat sätta dig in i det - hos oss får du en introkurs till vad mindfulness är - utan extra kostnad! Kursen är självstudier och lär dig grunderna i mindfulness. Du kommer bli helt trygg med vad mindfulness är och vad som faktiskt inte är mindfulness. Efter den är du redo för instruktörsutbildningen.

Komplett kursupplägg - inte en självklarhet på instruktörsutbildningar
Med utgångspunkt i Jon Kabat-Zinns grundkurs i mindfulness får du ett upplägg för en 8 veckors-kurs i mindfulness utan extra kostnad. Det är alltså utöver en instruktörspärm med verktyg, fakta, mm. Ett kursupplägg med 8 tillfällen nogrannt specificerade för dig som instruktör.

Reflektionsguide för Mindfulnessinstruktörer - för fortsatt utveckling och trygghet
Inspirerande och vacker reflektionsguide med fakta & reflektionsfrågor kring att vara mindfulnessinstruktör. Som ett stöd för att fortsätta utvecklas och känna sig trygg i sin ledarroll även efter utbildningen.

Och mycket mer ingår i utbildningen. Läs mer om allt som ingår i här >>

Utbildningen till Diplomerad Mindfulnessinstruktör

"Bäst var att ni har gjort metoden så konkret. Att ni förmedlar djupet men samtidigt med stark betoning på hur den kan användas i vardagen. Ni är proffsiga i era videos och i era inspelningar av meditationer. Proffsiga och ”mänskliga” samtidigt! Det var också väldigt bra uppgifter, som gav mycket."

Anneli Mattisson, Mindfulnessinstruktör Självstudier 2021

"Har aldrig gått en utbildning där samtalsklimatet är så tillåtande och inkluderande, vilket​ ​verkligen öppnar upp för den öppenhet som krävs för den här typen av personlig resa.​ ​Utbildningen var otroligt bra strukturerad och genomtänkt.
Det var tydligt​ ​vad som förväntades av deltagarna via alla delade dokument."

Caroline Erfass, Mindfulnessinstruktör Distans Online 2022

"Jag har gått många kurser och jag har aldrig känt att jag kan leverera en kurs efter en utbildning som jag kan
utifrån det ni gav mig på instruktörskursen."

Marie Assarsson, Mindfulnessinstruktör Live 2017

"Jag valde en utbildning som gav affärsstrategier och marknadstänk - och det fick jag verkligen! Bra kursledare! Mycket bra med det generösa 8-veckors-upplägget vi fick, dvs programmet för "kurslederi"."
 

Anna Rönnlund, Mindfulnessinstruktör Live 2016

"Kursen var över förväntan. Jag trodde att en distanskurs skulle vara lite “krångligare” och inte alls ge samma effekt. Men wow, så fel man kan ha. Fantastisk kurs, och ett otroligt fint och professionellt upplägg!"

Lenita, Mindfulnessinstruktör Distans Online 2020

"Väldigt smidigt att kunna plugga när man vill och i det tempo man vill. Att allt finns tillgängligt, varje del är bra förklarat,
bra med videoklipp där ni går igenom varje del osv. Relevant innehåll och känns som ni även försökt sammanfatta lite
så man får med sig det viktigaste. Inspirerande och intressant."

Linda Nyberg Stenlund, Mindfulnessinstruktör Självstudier 2021

"Kursen var över mina förväntningar! Har så dålig erfarenhet av onlineutbildningar då jag har svårt att ta till mig och hålla fokus. Men detta överträffade mina förväntingar helt klart. Jag lärde mig massor och kan stolt säga att jag nu helt klart är en mindfulnessinstruktör i början av min resa."

Pärlan Wallefelt, Mindfulnessinstruktör Distans Online 2022

"Kursen har överskridit mina förväntningar, trodde inte att det skulle kännas så rätt! Bäst var helheten, platsen, gruppen och allt innehåll tillsammans med fantastiska ledare"

Marika Wettervik Savarino, Retret Gotland 2019
 

"Bra upplägg, bra variation på teori och praktik. Det gavs utrymme för diskussion och reflektioner. Bra hemuppgifter som gjorde att man både fick öva och reflektera. Ledarna var bra på att skapa god samhörighet och stämning i gruppen. Bäst var kombinationen av praktiska övningar och teori, bra meditationer som man får tillgång till att öva på, fanns många att välja på för olika tillfällen."

Helena Swedenhammar, Live i Sthlm 2017
 

"Jag är jätteglad för att jag gick den här utbildningen, bra innehåll och upplägg. Och så känns ni också så grundade, och gör allt väldigt konkret. Glad att jag valde just er utbildning!"
 

Sara M, Mindfulnessinstruktör Självstudier 2022
 

​"Utbildningen var mer än vad jag förväntade mig. Jag har förändrats som person, vilket jag inte var beredd på. Detta​ ​var nyckeln jag letat efter utan att veta det​. Stort tack för allt, tack räcker inte i detta fallet."

Sara Larsson, Självstudier 2022
 

"Kursen var över förväntan eftersom jag utvecklades så mycket själv under tiden. Jag sover bättre, känner mig gladare, hanterar stressiga situationer bättre. Jag har fått så mycket verktyg att använda i olika situationer i livet.
Både privat och i jobbet."

Eva Stigberg, Live i Sthlm 2016
 

"Bra upplägg på kursen​, även att allt varit​ förinspelat och i textformat har jag fått ut jättemycket av. Det bästa var att det är så mycket saker man själv får testa på under kursens gång. Och de​ gör att man lär känna sig själv bättre och börjar notera mer saker som sker eller finns​ runt omkring i ens liv."

Nathalie Forström, Mindfulnessinstruktör Självstudier
 

Hos oss får du en utbildning där du lär dig allt om mindfulness och får personlig utveckling på köpet. Vi är måna om att du ska känna dig helt trygg som instruktör efter utbildningens slut, därför har vi inga stora grupper och har alltid möjlighet att ge dig svar på alla frågor. Att få personlig hjälp och feedback ser vi som en självklarhet.

Vi har erfarenhet både av att vara beställare i näringslivet samt vara leverantör och att hålla mindfulnesskurser både på företag och till privatpersoner. Här får du en instruktörsutbildning du verkligen kan använda dig av på direkten och vår utbildning till Diplomerad Mindfulnessinstruktör får alltid högt betyg oavsett om den sker som självstudier, live, på retreat eller som mindfulnessutbildning online på distans.


Våra utbildningar gör dig trygg som instruktör, du lär dig både mindfulness och att leda. Unna dig en utbildning du inte kommer ångra!

Vilken utbildare ska jag välja?

Vi får ibland frågan varför man ska välja oss eller vad som skiljer oss ifrån andra utbildare osv. Faktamässigt så är nog utbildningarna ganska lika, grunden i Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) är vad den är.

Att lära sig mindfulness och bli mindfulnessinstruktör handlar inte bara om fakta. Det handlar till stor del också om det egna arbetet mellan tillfällena och det handlar om hur det är att ha en grupp, att inspirera och få med sig deltagarna. Det handlar även om att bli trygg med all fakta som finns, svara på frågor kring det och bli trygg med att både leda sig själv och andra. Av de större etablerade utbildarna så vill vi tro och hoppas att vi alla brinner för mindfulness, lever själva med det och är väl insatta och uppdaterade kring allt som har med mindfulness att göra.

Något som är viktigt för oss är att aldrig sluta lära, vi utbildar oss konstant, läser nyheter och forskning. Vi är genuint intresserade av det mänskliga psyket, hur vi etablerar goda vanor, vad ny forskning säger osv och som kvinnor vet vi att vi inte kan luta oss tillbaka och anse oss "färdiga", då blir kunskapen snabbt lite förlegad.

Vår rekommendation är att du försöker skapa dig en känsla av de etablerade utbildarna som finns, läser vad fd deltagare säger och sen gå på den du helt enkelt får bäst känsla av. Känns det kul och inspirerande att lära sig så kommer den personliga utvecklingen bli större.

Vill du få en bild av hur vi jobbar med mindfulness, titta på vår instagram @ilivera_ab och lyssna på våra meditationer på Insight Timer.

iLivEra på instagram

På vår instagram kan du få en känsla av hur vi jobbar med mindfulness och våra tankar om personlig utveckling.

Du hittar oss på @ilivera_ab

Ett tillfälligt fel har uppstått med Instagramflödet. Var vänlig försök igen senare.

iLivEra på Insight Timer

Ett gäng av våra meditationer hittar du på Insight Timer som har världens största gratis bibliotek av meditationer. Finns också som app att ladda ned där appar finns.

Medlemmar i AMRA
American Mindfulness Research Association

Professional member i American Mindfulness Research Association som erbjuder resurser, utbildningar och utbildningsstöd mm för att stödja mindfulnessforskning och praktik.

Mer om instruktörsutbildningen av några deltagare;

"Den här kursen har varit helt fantastisk rakt igenom och jag är mäkta imponerad över hur väl genomförd den var trots att den var på distans och digitalt. Uppenbarligen går det att genomföra utbildningar också online, vilket jag var lite osäker på innan den här kursen.

Bäst var dynamiken kring hur terapeutiskt det var för en själv, gemenskapen och delandet i gruppen, övningarna, utmaningarna i att presentera och framföra övningarna. Lugnet och värmen i hur passen var under dess ledning, öppenheten och utrymmet som fanns där så att vi alla fick komma till tals. Allt material vi fick tillgång till var också fantastiskt bra och givande."

Jonathan Kuusela, Distans Online 2023
 

"Flexibla, engagerade och kunniga lärare som delar med sig av kunskaper och erfarenheter samt anpassar sig till gruppen. Bra material, struktur och planering. Kan varmt rekommendera iLivEras utbildning till mindfulnessinstruktör. Kunniga och trevliga lärare, bra upplägg och mycket valuta för pengarna."
 

Anna Friedensberg, Mindfulnessinstruktör Live 2019
 

"Kursen var över förväntan. Var tveksam till distansutbildningen men det fungerade jättebra.
Upplägget, innehållet och insikterna den gav var verkligen så bra. Har lärt mig så mycket och är så tacksam!!!! Är så glad över 8v-kursplanen vi fick. På det här sättet är en stor del av förjobbet gjort och man skulle kunna starta en liten kurs
redan imorgon om man vill. Fantastiskt!"

Pernilla Pettersson, Distans Online 2020
 

"Kursen gick över mina förväntningar. Jag är väldigt nöjd med kursens upplägg, kravlöst men samtidigt med delaktighet.
Gott om tid att ägna sig åt egna övningar och självstudier emellan våra zoom-möten. Jag som är stresskänslig upplevde inte
att jag blev stressad, utan kunde ägna mig åt studier i egen takt och genom våra zoom-möten kunde jag sedan få chans
att diskutera och inspireras av andra i grupp."

Caroline Naim, Distans Online 2020
 

"Det här är på något sätt, första gången jag gjort något för mig själv som också givit mig så mycket tillbaka. Jag har fått verktyg till hela mitt liv. Denna utbildning överträffade mina förväntningar för det var ett helt nytt sätt att lära sig.
Och det var fantastiskt!"

Maya Sjöstedt, Distans Online 2020
 

Den här kursen överträffade mina förväntningar. Jag har lärt mig så mycket om mig själv och att fördjupa mig i mindfulness har verkligen förändrat liv till det bättre. Jag har fått kunskap om hur jag kan hjälpa andra. Upplägget och lektionerna var väldigt bra, även om det var på distans kändes det som att man var alla tillsammans.

Kiki Börjesson, Distans Online 2021

"Kursen motsvarade mina förväntningar i hög grad! Fick precis som jag hoppades en personlig utveckling och​ ​starta en egen resa inom mindfulness, vilket krävs för att hjälpa andra i deras resa.​ ​Jag har fått en nyckel till att leva ett mer tillfreds liv där jag tar tillvara på varje dag​ ​och börjar prioritera mig själv högre.

Det var bra med en liten grupp och möjligheten att dela erfarenheter med varandra. Det​ ​var en accepterande och trygg miljö att få prova mindfulness på, bra att det gjordes​ ​två och två. Bra med övningarna som skulle göras mellan tillfällena och påminnelsen​ ​om att utföra mindfulness före och under tiden kursen fortled. Bra att kursen hölls​ ​online vilket gjorde det möjligt för mig att gå den, då jag inte kunde dom fysiska​ ​tillfällena."

​Fanny​

Fler utbildningar för Mindfulnessinstruktörer

Över tid och intensiv
på plats
i Stockholm

Fortsättningskurs Mindfulnessinstruktör
Självstudier

Fortsättningskurs Mindfulnessinstruktör
i Sthlm

Referenser från kursdeltagare

Marcel Vilches
 

"På något magiskt, men väldigt positivt sätt förändrade kursen mitt liv/mitt perspektiv på livet.

Den gjorde att jag också fick lust att jobba med det och hjälpa andra på samma sätt som jag blev hjälpt. Tack!"


Sanja Dugandzic

"Flexibla, engagerade och kunniga lärare som delar med sig av kunskaper och erfarenheter samt anpassar sig till gruppen. Bra material, struktur och planering.

Kan varmt rekommendera iLivEras utbildning till mindfulnessinstruktör. Kunniga och trevliga lärare, bra upplägg och mycket valuta för pengarna."


Anna Friedensberg

 

Lena Ranehag
 

"Det allra bästa var att kursen
var avskalad och okonstlad. Materialet och övningarna har varit lätta att ta till sig och på så vis har det varit möjligt att börja praktisera och tillämpa verktygen på en gång."


Yogabanken
 

"Jag har gått många kurser och jag har aldrig känt att jag kan leverera en kurs efter en utbildning som jag kan utifrån det ni gav mig på instruktörskursen."


Marie Assarsson

Sofia
 

"Kursen var över mina förväntningar. Mycket nöjd med upplägget. Hela kursen är så genomtänkt och leder oss som deltagare gradvis framåt. Kursledarnas värme och humor skapar en trygghet och ett accepterande i gruppen."

Paolina Weidinger​

 

"Kursen varvade teori med praktik på ett bra sätt. Trygga & professionella ledare som skapar ett bra klimat för lärande & personliga insikter"
 

Eva Danneker
 

Möt utbildade instruktörer