FAQ Mindfulnessinstruktör

Kan jag gå en instruktörsutbildning även om jag bara vill lära mig för min egen skull?

- Ja absolut. Varje utbildning (både live, retreat och online) har deltagare som bara är med för sin egen skull. Utbildningen ger lika mycket oavsett om man tänker att man ska jobba med det eller om man gör det för sig själv som första steg. Vi kan garantera att du kommer ha glädje av utbildningen oavsett. Att examinera sig för diplom är alltså absolut inget krav.
 

Måste jag ha erfarenhet av Mindfulness och meditation sen innan?

- Nej det måste du inte. Utbildningen passar oavsett tidigare erfarenhet. Du har introduktionskursen som ger alla samma grund. Eftersom Mindfulness handlar om din egna utveckling spelar det egentligen ingen roll om en deltagare är oerfaren och en annan har jättelång erfarenhet. Så länge man är öppen för att lära sig om sig själv och hur man bäst når andra. När det gäller meditationen så måste du inte ha mediterat innan, är tanken att du ska bli instruktör vill vi att du försöker meditera varje dag innan och under utbildningen för att du själv ska få uppleva hur det är att försöka sätta en ny vana och vilka utmaningar det kan innebära. Som instruktör är det viktigt att du själv har gjort det du säger till dina deltagare att göra.
 

Vad är det för skillnad på Distans Online och Självstudier?

- I distansutbildningen är du tillsammans med en grupp på bestämda tider och vi reflekterar och diskuterar tillsammans i grupp. I självstudier bestämmer du själv när det passar dig att gå kurs och diskussionerna blir mer av reflektioner eller samtal med vänner etc. Examination sker live via Zoom-möte i bägge utbildningarna, för distans online är det sista tillfället och för självstudier så bokar du in tid för diplomering när du påbörjat utbildningen.
 

Vad innebär diplomering och kostar det?

- Under utbildningen kommer du att få prova att hålla meditationer i smågrupper för dina kurskompisar. Diplomering sker på slutet, är valfritt och ligger till grund för diplomet. Väljer du att avsluta utbildningen med diplomering så får du också hålla något för hela gruppen. Du får givna instruktioner om vad som förväntas och hur det ska gå till. Har du gått utbildning i grupp håller du för den gruppen, har du gått självstudier så håller du för en av oss kursledare från iLivEra eller tillsammans med någon/några andra som bokat diplomering samma tid som du. Det tillkommer inga extra kostnader om du väljer att diplomera dig till Mindfulnessinstruktör samt få diplom.
 

Är det en MBSR-utbildning?

- Ja, MBSR står för Mindfulnessbased Stress Reduction vilket är det program Jon Kabat-Zinn utvecklade på Center for Mindfulness, University of Massachusetts. Vilket också vår utbildning baseras på.
Det vår utbildningen också har är affärstänk. Hur gör man när man ska börja jobba som mindfulnessinstruktör? Hur lägger man upp en kurs? Hur marknadsför man sig? Vi ger också bort ett komplett 8v-kursupplägg, se mer info nedan och på sidan för kursinnehåll >>
 

Vad betyder det att jag får ett kursupplägg att använda mig av?

- Vårt mål är att du ska kunna hålla kurs direkt efter avslutad utbildning om du vill samt känna dig trygg med det. Därför ingår det bla ett detaljerat upplägg för en 8 veckors mindfulnesskurs i vår utbildning. Varje tillfälle utförligt beskrivet, med minutförslag på hur lång tid saker ska ta osv. Färdigt att användas på en grupp på direkten. Väldigt uppskattat av alla deltagare.
 

Kommer jag lära mig så jag kan sätta ihop ett eget upplägg också?

- Definitivt. Du kommer efter utbildningen känna dig trygg i och med mindfulness och också veta hur du kan tänka när du funderar på om en övning är en mindfulnessövning eller inte osv. Vårt färdiga upplägg behöver du såklart inte använda dig av utan kan bara vara som inspiration. Många upplever dock att det är väldigt skönt att ha något att utgå från för det tar väldigt mycket tid att sätta ihop ett upplägg helt från början.
 

Kan jag delbetala?

- Ja vi erbjuder delbetalning på alla utbildningar i Sverige.
Läs mer här >>
 

Vilken utbildare ska jag välja?

Vi får ibland frågan varför man ska välja oss eller vad som skiljer oss ifrån andra utbildare osv. Faktamässigt så är nog utbildningarna ganska lika, grunden i Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) är vad den är.

Att lära sig mindfulness och bli mindfulnessinstruktör handlar inte bara om fakta. Det handlar till stor del också om hur det är att ha en grupp, att inspirera och få med sig deltagarna samt det egna arbetet mellan tillfällena. Det handlar även om att bli trygg med all fakta som finns, svara på frågor kring det och bli trygg med att både leda sig själv och andra. Av de större etablerade utbildarna så vill vi tro och hoppas att vi alla brinner för mindfulness, lever själva med det och är väl insatta och uppdaterade kring allt som har med mindfulness att göra samt har erfarenhet av näringslivet och hur det är att sälja in mindfulness.

Att utbilda inom mindfulness handlar till stor del för oss om att aldrig sluta lära, att fortsätta utbilda sig, göra det egna arbetet, läsa forskning och nyheter, att vara genuint intresserad av det mänskliga psyket och hur vi etablerar goda vanor. Som kvinnor vet vi att vi inte kan luta oss tillbaka och anse oss "färdiga".

Vår rekommendation är att du försöker skapa dig en känsla av de etablerade utbildarna som finns, läser vad tidigare deltagare säger och sen gå på den du helt enkelt får bäst känsla av. Känns det kul och inspirerande att lära sig så kommer den personliga utvecklingen bli större.

Vill du få en bild av hur vi jobbar med mindfulness, titta på vår instagram @ilivera_ab och lyssna på våra meditationer på Insight Timer.


 

Bli diplomerad Mindfulnessinstruktör - gå en instruktörsutbildning.
 
Etiketter:
Mindfulnessinstruktör, instruktörsutbildning Mindfulness, arbeta med Mindfulness, instruktörskurs.


Sagt av tidigare deltagare;

"Jag har gått många kurser och jag har aldrig känt att jag kan leverera en kurs efter en utbildning som jag kan utifrån det ni gav mig på instruktörskursen."

Marie Assarsson
 

"Flexibla, engagerade och kunniga lärare som delar med sig av kunskaper och erfarenheter samt anpassar sig till gruppen. Bra material, struktur och planering.

Kan varmt rekommendera iLivEras utbildning till mindfulnessinstruktör. Kunniga och trevliga lärare, bra upplägg och mycket valuta för pengarna."

Anna Friedensberg, Samtalspedagog & ICF-certifierad coach

 

"Kursen var över förväntan eftersom jag utvecklades så mycket själv under tiden. Jag sover bättre, känner mig gladare, hanterar stressiga situationer bättre.

Jag har fått så mycket verktyg att använda i olika situationer i livet. Både privat och i jobbet."


Eva Stigberg, Salong Pausen

 

"Bra upplägg och bra variation på teori och praktik. Det gavs ut-rymme för diskussion och reflektioner. Bra hem-uppgifter som gjorde att man både fick öva och reflektera.

Ledarna var bra på att skapa god samhörighet och stämning i gruppen.
Bäst var kombinationen av praktiska övningar och teori, bra meditationer som man får tillgång till att öva på, fanns många att välja på för olika tillfällen."


Helena Swedenhammar

 

"Jag är väldigt nöjd med kursen, jag anmälde mig först till den vanliga 8veckors-kursen men är väldigt nöjd att jag hamnade på instruktörsutbildningen tillslut."

Kristian Ek

 

Har du frågor?
Kontakta oss;