Diplomerad Mindfulnessinstruktör

Bli Diplomerad Mindfulnessinstruktör var du än är.
Utbildning i grupp på distans.

Unna dig en mindfulnessutbildning du inte kommer ångra.

Sommarrabatt - 2 500 kr!
Rabatten gäller anmälningar from 1/7 - tom 15/8 och kommer inte åter.

Nästa kursstart 22/9

Kanske har du funderat på att utbilda dig till stresscoach, livscoach eller samtalsterapeut med inriktning på stress? Vår populära utbildning till Diplomerad Mindfulnessinstruktör passar dig som vill arbeta som mindfulnessinstruktör med egna kurser/klienter eller du som vill arbeta som samtalsterapeut, yogalärare, holistisk hälsocoach osv med inriktning på mindfulness, medveten närvaro och stresshantering.
Utbildningen till mindfulnessinstruktör passar även dig som är gediget nyfiken på personlig utveckling och mindfulness för egen del.

Utbildningen är baserad på MBSR-programmet (Mindfulness Based Stress Reduction) utvecklat av professor Jon Kabat-Zinn på Center for Mindfulness, University of Massachusetts.

Hos oss får du inte bara en utbildning som kommer påverka ditt privata liv positivt, vi är också måna om att du ska känna dig helt trygg som instruktör efter utbildningens slut. Därför har vi inga stora grupper och vi har alltid möjlighet att ge dig svar på alla frågor. Hos oss får du stöd och hjälp på din resa.

Vi har erfarenhet av att vara beställare i näringslivet samt att vara leverantör och hålla mindfulnesskurser och workshops både på företag och till privatpersoner - de insikterna delar vi självklart med oss av. Hos oss får du en instruktörsutbildning du verkligen kan använda dig av efteråt oavsett om du går för din egen skull eller om du vill jobba som instruktör.

Utbildningen till Diplomerad Mindfulnessinstruktör får alltid högt betyg oavsett om den sker live på retreat eller som här online på distans. Vårt enormt uppskattade kompletta ledarupplägg för att hålla egna grundkurser ingår. Läs mer vad som ingår längre ned.

Efter utbildningen är du Diplomerad Mindfulnessinstruktör och kan hålla grundkurser i mindfulness (MBSR) om du vill. Det är valfritt att diplomera sig. Oavsett kommer du lära dig allt du behöver om mindfulness.

Plats & Tid:
Distansutbildning Online. Vi ses i grupp via dator. Se aktuella kursdatum nedan.

Investering: 
Med sommarrabatt 10 500 kr. Gäller tom 15/8. Ordinarie pris 12 500 kr, inkl moms för privatpersoner, exkl för företag eller om du ska ta det på ditt företag och behöver kvitto. Mindfulness räknas som friskvård och är avdragsgillt enligt Skatteverket.
Delbetalning möjlig läs mer här >>

Sagt om utbildningen av några deltagare;

"Kursen var över förväntan. Jag trodde att en distanskurs skulle vara lite “krångligare” och inte alls ge samma effekt.
Men wow, så fel man kan ha. Fantastisk kurs, och ett otroligt fint och professionellt upplägg!"

Lenita, Distans Online Juni 2020

"Kursen var över förväntan. Var tveksam till distansutbildningen men det fungerade jättebra. Upplägget, innehållet och insikterna den gav var verkligen så bra. Har lärt mig så mycket och är så tacksam!!!! Är så glad över 8v-kursplanen vi fick.
På det här sättet är en stor del av förjobbet gjort och man skulle kunna starta en liten kurs redan imorgon om man vill. Fantastiskt!"

Pernilla Pettersson, Distans Online Maj 2020

"Har aldrig gått en utbildning där samtalsklimatet är så tillåtande och inkluderande, vilket​ ​verkligen öppnar upp för den öppenhet som krävs för den här typen av personlig resa.​ ​Utbildningen var otroligt bra strukturerad och genomtänkt.
Det var tydligt​ ​vad som förväntades av deltagarna via alla delade dokument. Gillade även de kärleksfulla​ ​reglerna,
genialiskt med tanke på zoom! Det märktes att Lisa har stor vana att leda grupper i​ ​utveckling
- otroligt observant, kunnig och skicklig på feedback."

Caroline Erfass, Distans Online 2022
 

"Det här är på något sätt, första gången jag gjort något för mig själv som också givit mig så mycket tillbaka. Jag har fått verktyg till hela mitt liv. Denna utbildning överträffade mina förväntningar för det var ett helt nytt sätt att lära sig.
Och det var fantastiskt!"

Maya Sjöstedt, Distans Online April 2020

"Kursen gick över mina förväntningar. Jag är väldigt nöjd med kursens upplägg, kravlöst men samtidigt med delaktighet. Gott om tid att ägna sig åt egna övningar och självstudier emellan våra zoom-möten. Jag som är stresskänslig upplevde inte att jag blev stressad, utan kunde ägna mig åt studier i egen takt och genom våra zoom-möten kunde jag sedan få chans att diskutera och inspireras av andra i grupp."

Caroline Naim, Distans Online Sept 2020

"Den här kursen överträffade mina förväntningar. Jag har lärt mig så mycket om mig själv och att fördjupa mig i mindfulness har verkligen förändrat liv till det bättre. Jag har fått kunskap om hur jag kan hjälpa andra. Upplägget och lektionerna var väldigt bra, även om det var på distans kändes det som att man var alla tillsammans."

Kiki Börjesson, Distans Online Maj 2021

Aktuella kursstarter Mindfulnessinstruktör distans online 2022

2022 SEPT-NOV
Tid: kl 9 - 13
Tillfälle 1: 22/9 & 23/9
Tillfälle 2: 20/10 & 21/10
Tillfälle 3: 10/11 & 11/11
2022 SEPT-OKT
Tid: kl 9 - 13
Tillfälle 1: 27/9 & 28/9
Tillfälle 2: 11/10 & 12/10
Tillfälle 3: 25/10 & 26/10
2022 Intensivvecka OKT v 43
Tid: kl 9 - 13
Mån - Fre 24/10 - 28/10
2022 NOV-DEC
Tid: kl 9 - 13
Tillfälle 1: 8/11 & 9/11
Tillfälle 2: 22/11 & 23/11
Tillfälle 3: 6/12 & 7/12
Ledare: Lisa Heikenfeldt, Jessica Joelsson
Vill du göra utbildningen genom självstudier? Läs mer här >>

Om utbildningen och upplägget

Utbildningen är baserad på MBSR-programmet (Mindfulness Based Stress Reduction) utvecklat av professor Jon Kabat-Zinn på Center for Mindfulness, University of Massachusetts.

Genom upplevelsebaserade övningar, diskussioner och reflektionsuppgifter får du en djup förståelse för Mindfulness och hur du kan använda verktygen i ditt liv.
Du får verktyg, övningar och inspiration för att kunna leda egna kurser. Allt för att du ska känna dig att du har den kompetens du behöver för att leda individer och grupper i Mindfulness. 

Varje kurs har både deltagare som vill lära sig för sin egen skull och de som vill jobba med det. Vi möts i grupp via datorn, det enda kravet är att du har dator/iPad och internetuppkoppling.
Vi har mycket erfarenhet av onlineutbildningar så vi kan hjälpa dig om du känner dig osäker.
 

Vilken utbildare ska jag välja?

Vi får ibland frågan varför man ska välja oss eller vad som skiljer oss ifrån andra utbildare osv. Faktamässigt så är nog utbildningarna ganska lika, grunden i Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) är vad den är.

Att lära sig mindfulness och bli mindfulnessinstruktör handlar inte bara om fakta. Det handlar till stor del också om hur det är att ha en grupp, att inspirera och få med sig deltagarna samt det egna arbetet mellan tillfällena. Det handlar även om att bli trygg med all fakta som finns, svara på frågor kring det och bli trygg med att både leda sig själv och andra. Av de större etablerade utbildarna så vill vi tro och hoppas att vi alla brinner för mindfulness, lever själva med det och är väl insatta och uppdaterade kring allt som har med mindfulness att göra samt har erfarenhet av näringslivet och hur det är att sälja in mindfulness.

Något som är viktigt för oss är att aldrig sluta lära, vi utbildar oss konstant, läser nyheter och forskning. Vi är genuint intresserade av det mänskliga psyket, hur vi etablerar goda vanor, vad ny forskning säger osv och som kvinnor vet vi att vi inte kan luta oss tillbaka och anse oss "färdiga", då blir kunskapen snabbt lite förlegad.

Vår rekommendation är att du försöker skapa dig en känsla av de etablerade utbildarna som finns, läser vad fd deltagare säger och sen gå på den du helt enkelt får bäst känsla av. Känns det kul och inspirerande att lära sig så kommer den personliga utvecklingen bli större.

Vill du få en bild av hur vi jobbar med mindfulness, titta på vår instagram @ilivera_ab och lyssna på våra meditationer på Insight Timer.

Tidigare erfarenhet inget krav

Du måste inte ha tidigare erfarenhet av Mindfulness. Utbildningen är både teoretisk och praktisk och du får en djup kunskap om Mindfulness, forskning, hur stress påverkar kroppen och hur man kan förebygga och reducera negativ stress. Du lär dig också hur du använder Mindfulness i vardagen och hur du på bästa sätt hjälper andra människor att lära sig det.

Läs mer om kursinnehåll här >>

Praktisk info

Utbildningen sker via dator/padda och du behöver internetuppkoppling, penna och papper. Vi använder oss av ett program som heter Zoom och inför kursdagen kommer du få ett mail med länk till mötet. Behöver du hjälp är det bara att säga till så löser vi det. För alla kursstarter (förutom intensiv) ses vi 6 dagar uppdelat på tre tillfällen och oftast ca 2-3 veckor mellan kurstillfällena. Utbildningen sträcker sig över ca 1,5 - 2 månader.

Den stora skillnaden mot utbildning på plats är att vi inte sitter i samma rum. Vi kommer att läsa, diskutera och reflektera tillsammans, i "stora" gruppen men också indelat i väldigt små grupper i egna "rum". Den "stora" gruppen är aldrig stor, vi har ett väldigt begränsat antal platser för att få en trygghet i gruppen, en personlig känsla och möjlighet att få större utbyte av diskussioner etc. Något som är väldigt uppskattat. Du kommer löpande få feedback och all möjlighet att ställa frågor.

Inför och mellan kursdagarna och kurstillfällena kommer du få uppgifter och övningar för egenstudier.

 

Fördelar med vår utbildning

Våra utbildningar får alltid väldigt fina betyg och anledningarna är flera;

  • Personlig utveckling - Du kommer ha glädje av vår utbildning oavsett om du vill jobba med det eller om du ser det som en satsning på dig själv. En vanlig kommentar är att utbildningen gett väldigt mycket både på ett personligt plan och på ett proffesionellt plan. Du lär dig leda dig själv samtidigt som du lär dig leda andra individer och grupper.
  • Komplett ledarupplägg för 8-veckorskurs ingår - Du får ett kompendium med ett komplett kursupplägg där varje tillfälle är utförligt beskrivet med tider och allt så att du direkt kan hålla en kurs om du vill. Detta är enormt uppskattat av våra deltagare. Se mer här >>
  • Mindre grupper, max 8 deltagare - Vi är måna om att ge varje deltagare tid och personlig feedback, utbildningen ska kännas personlig och vi har därför valt att ha små grupper. Något som vi upplever är ännu viktigare när man går en utbildning online och som vi också alltid får väldigt positiv feedback på.
  • Trygg med din utbildning - Vi ser till att du känner dig helt trygg med din roll som instruktör om du vill bli det. Mindfulness är inte krångligt, vi gör det konkret, visar hur du kan göra det konkret och vi delar med oss av alla tips och erfarenheter av att leda en grupp. Du får personlig feedback och tips på alla de praktiska delarna.
  • Hur säljer jag in mig själv? - Vi är utbildade marknadsekonomer med många års erfarenhet av sälj och marknadsföring och delar därför öppet med oss av försäljningsknep, priser mot privatpersoner, företag, vad vi lärt oss på vägen osv om det är önskat. Det brukar alltid vara väldigt uppskattat och en del som vi upplever många saknar.

Kursinnehåll och vad som ingår

Material till en komplett instruktörspärm samt ett komplett ledarupplägg för en 8-veckors mindfulnesskurs ingår utan kostnad i utbildningen. Läs mer om kursinnehåll och vad som ingår här >>
 

Målgrupp och erfarenhet

Utbildningen passar oavsett tidigare erfarenhet. I Mindfulness jobbar du med din egna utveckling så det spelar ingen roll om en deltagare är oerfaren och en annan har jättelång erfarenhet. Så länge man är öppen för att lära sig om sig själv. Är du under någon behandling eller undrar om det är en utbildning för dig, maila oss på info@ilivera.se
 

Efter utbildningen

Efter utbildningen blir du som diplomerat dig inbjuden till nätverket iLivEra connect på facebook. Ett nätverk för alla diplomerade Mindfulness-instruktörer och MindMassörer.
 

ActiWay

Har du ActiWay genom din arbetsgivare? Då har du möjlighet att betala hela eller del av din kurskostnad genom dem. Skriv det i anmälan så hjälper vi dig.

Har du frågor?

Maila oss på info@ilivera.se

Kursen motsvarade mina förväntningar genom att den kändes välplanerad och allt var tydligt och bra. Bra flyt i alla delar. Tydligt och bra, enkelt att följa instruktioner, lämnade inga frågetecken. Lisa kändes trygg som ledare vilket skapade en trygg känsla i gruppen. Förvånas lite av att det gick att göra en mindfulnesskurs på distans så levande och nära.

Lolita "Lollo" Frisk
 

Kursen motsvarar mycket väl mina förväntningar. Om jag kommer att starta någon kurs själv så är 8-veckors programmet väldigt användbart. Trots distansen mellan oss deltagare så kändes det ändå som vi lärde känna varandra snabbt tack vare de övningar vi gjorde två och två. Kursen kändes personlig, trivsam och avslappnad. Alla fick möjlighet att prata om sina upplevelser i tur och ordning. Det är annars lätt att några enstaka pratar väldigt mycket men att ni styrde upp det i inledningen var bra. Ni har en förtroendegivande, trevlig och lugn framtoning.

Michael Carnhage

Kursen överträffade mina förväntningar. Jag har vuxit mycket själv denna veckan samtidigt som jag känner ett självförtroende att hålla i kurs själv. Kursen var väldigt tillåtande vilket gjorde att jag kunde släppa prestation men ändå lära mig mycket. Lisa var en mycket pedagogisk lärare samt hade ett uppmuntrande
och coachande sätt!

Mikaela
 

Det här är, på något sätt, första gången jag gjort något för mig själv som också givit mig så mycket tillbaka. Jag har fått verktyg till hela mitt liv. Denna utbildning överträffade mina förväntningar för det var ett helt nytt sätt att lära sig. Och det var fantastiskt!

Maya Sjöstedt
 

En väldigt bra utbildning med många diskussioner och egen träning. Jag känner mig både säker i att hålla kurser och meditationer efter utbildningen. Ett utmärkt och lättanvänt material, som jag själv kan bygga vidare på utifrån den kunskap jag nu har fått om Mindfulness.

Weronica Johansson

Bäst var det trygga rum som skapades där allting har känts tillåtet. Där vi har fått utforska exakt det som Mindfulness står för: nyfikenhet, acceptans, att inte döma, tålamod, tillit, icke strävan, att släppa taget, generositet och tacksamhet genom övningar, meditationer och reflektioner. Är så ofantligt tacksam över att ha fått gå den här kursen.

Therese Storm
 

Viktigt för mig var att få verktyg att hålla kurs. Det fick jag och känner mig trygg i det. Känner också att jag har fått fler verktyg och kunskap att utveckla mig själv. Skönt att det inte fanns så mycket press att vara duktig och göra massor med uppgifter, bara inre press.
Marie
 

Bäst var att vi alla fått höras. Kärleksfulla regler har gällt i  all undervisning. Fått massor av inspiration! Tydligt och intressant."

Anonym
 

Tycker att kursen är en fantastisk start på resan mot medveten närvaro. De verktyg som behövs för att öva mindfulness finns med i kursen och de båda ledarna har på ett fint sätt guidat oss igenom de olika momenten. Jag upplever att jag efter kursen kan möta utmaningar i vardagen och framförallt i arbetslivet på ett bättre sätt då jag känner mig mer trygg och säker på mig själv i olika situationer. Om jag står inför en utmanande situation/uppgift kan jag nu exempelvis göra en kroppsscanning och genom den slappna av och känna mig lugn samt fokuserad på uppgiften i stället för att bli nervös.

Mariell Backman
 

Den bästa lärdomen, att jag inte behöver sträva efter saker att uppnå hela tiden utan att endast vara här och nu är bra nog. Det var även bra att det var ok att vara sårbar inför sig själv och andra och att det var så många som delade med sig av sig själva, både kursdeltagare och kursledare.
 

Pernilla Mäenpää Andersson
 

Det blev en inre resa under kursveckan, som jag tror är helt central för att bli kursledare. Jag trodde nog inte att jag skulle gå igenom så mycket i mig själv som jag gjorde och det uppskattar jag verkligen.
Den öppenheten och fina gemenskapen vi hade i gruppen och Lisa som ledare gjorde att jag kände mig trygg och vågade testa, ställa frågor och uttrycka mig.
Jag var väldigt nöjd med upplägget och kände att det var bra att vi delades in i små grupper eller två och två redan tidigt första dagen för det gjorde att jag kom närmare deltagarna, vilket ökade tryggheten för mig.
Mitt självförtroende och självkänsla har verkligen ökat.
Jag var jättenervös inför examinationerna men då jag bara möttes av kärlek och tydlighet som feedback så kändes det som att även prestationerna i kursen stärkte mig. 

Anonym
 

Det allra bästa var att kursen var avskalad och okonstlad. Materialet och övningarna har varit lätta att ta till sig och på så vis har det varit möjligt att börja praktisera och tillämpa verktygen på en gång.

Yogabanken


 


 
Etiketter:
Mindfulnessutbildning, Mindfulness, Mindfulnessinstruktör, instruktörsutbildning Mindfulness, arbeta med Mindfulness, instruktörskurs.