Diplomerad Mindfulnessinstruktör Distans online
lärarlett i grupp eller privat

Använd ditt friskvårdsbidrag, kanske som ett presentkort till dig själv innan du bestämmer dig.
Maila oss på info@ilivera.se om du vill göra det.
 

Kursstarter 2024

Start 18/9 kl 10.00
Tillfälle 2 och 3 bestämmer vi tillsammans i gruppen

 

Vill du leda kurser i mindfulness? - Vi gör dig trygg som instruktör

Kanske har du funderat på att utbilda dig till stresscoach, livscoach eller samtalsterapeut med inriktning på stress. Eller så vill du addera kunskap till ditt jobb som samtalsterapeut, yogalärare, holistisk hälsocoach, lärare, psykolog, kurator mm. Kanske är du HR-ansvarig och vill lära dig mer om mindfulness, medveten närvaro och stresshantering.
 

Utbildningen till Diplomerad Mindfulnessinstruktör

Passar alla som vill arbeta som mindfulnessinstruktör med egna kurser/klienter eller som vill lägga till mindfulnesskompetens till nuvarande yrke. Utbildningen passar även dig som för egen del vill arbeta med din personliga utveckling och djupdyka i mindfulness. Distans online innebär att vi ses i grupp via datorn, lärarlett.

Utbildningen är baserad på MBSR-programmet (Mindfulness Based Stress Reduction) utvecklat av professor Jon Kabat-Zinn på Center for Mindfulness, University of Massachusetts. Efter utbildningen är du Diplomerad Mindfulnessinstruktör och kan hålla grundkurser i mindfulness. Att diplomera sig är valfritt, oavsett lär du dig allt du behöver om mindfulness - för att jobba med det och för att leva med det.
 

Nyhet - Introkurs ingår!

Kanske har du massor av erfarenhet av mindfulness, kanske är mindfulness helt nytt för dig - för att ni som deltagare ska ha samma grund ingår en introkurs i mindfulness - utan extra kostnad. Kursen är självstudier och ger dig grunderna i mindfulness och gör dig trygg med vad mindfulness är och inte är. Efter den är du redo för instruktörsutbildningen.

Om utbildningen

Utbildningen är baserad på MBSR-programmet (Mindfulness Based Stress Reduction) utvecklat av professor Jon Kabat-Zinn på Center for Mindfulness, University of Massachusetts.

Genom upplevelsebaserade övningar, diskussioner och reflektionsuppgifter får du en djup förståelse för Mindfulness och hur du kan använda verktygen i ditt liv, hur du håller mindfulnesskurser och vad det innebär att arbeta som mindfulnessinstruktör.
Du får verktyg, övningar och inspiration för att kunna leda egna kurser.

Sagt om utbildningen av några deltagare;

"Den här kursen har varit helt fantastisk rakt igenom och jag är mäkta imponerad över hur väl genomförd den var trots att
den var på distans och digitalt. Uppenbarligen går det att genomföra utbildningar också online,
vilket jag var lite osäker på innan den här kursen."

Jonathan Kuusela, Distans Online 2023

"Kursen var över mina förväntningar. Har så dålig erfarenhet av onlineutbildningar då jag har svårt att ta till mig
och hålla fokus. Men detta överträffade mina förväntingar helt klart. Jag lärde mig massor och kan
stolt säga att jag nu helt klart är en mindfullnessinstruktör /meditiationsintruktör i början av min resa."

Pärlan Wallefelt, Distans Online 2022

"Har aldrig gått en utbildning där samtalsklimatet är så tillåtande och inkluderande, vilket​ ​verkligen öppnar upp för den öppenhet som krävs för den här typen av personlig resa.​ ​Utbildningen var otroligt bra strukturerad och genomtänkt. Det var tydligt​ ​vad som förväntades av deltagarna via alla delade dokument. Gillade även de kärleksfulla​ ​reglerna, genialiskt med tanke på zoom!"

Caroline Erfass, Distans Online 2022

Ledare: Lisa Heikenfeldt, Jessica Joelsson, Patrik Hansson

"Kursen motsvarade mina förväntningar och lite till då den utöver att öka min kunskap och förståelse för hur jag kan använda mindfulness i arbetet med patienter också gav insikter om mig själv och vad mindfulness kan betyda för mig som människa."

Evelina Hallsten, Distans Online 2021

"Jag är väldigt nöjd med kursens upplägg, kravlöst men samtidigt med delaktighet. Gott om tid att ägna sig åt egna övningar och självstudier emellan våra zoom-möten. Jag som är stresskänslig upplevde inte att jag blev stressad, utan kunde ägna mig åt studier i egen takt och genom våra zoom-möten kunde jag sedan få chans att diskutera och inspireras av andra i grupp."

Caroline Naim, Distans Online 2020

"Kursen var över förväntan. Jag trodde att en distanskurs skulle vara lite “krångligare” och inte alls ge samma effekt. Men wow, så fel man kan ha. Fantastisk kurs, och ett otroligt fint och professionellt upplägg!"

Lenita, Distans Online 2020

"Kursen var över förväntan. Var tveksam till distansutbildningen men det fungerade jättebra. Upplägget, innehållet och insikterna den gav var verkligen så bra. Har lärt mig så mycket och är så tacksam!!!!
Är så glad över 8v-kursplanen vi fick. På det här sättet är en stor del av förjobbet gjort och man skulle kunna starta en liten kurs redan imorgon om man vill. Fantastiskt!"

Pernilla Pettersson, Distans Online 2020

"Det här är på något sätt, första gången jag gjort något för mig själv som också givit mig så mycket tillbaka.
Jag har fått verktyg till hela mitt liv. Denna utbildning överträffade mina förväntningar för det var ett helt nytt sätt att lära sig. Och det var fantastiskt!"

Maya Sjöstedt, Distans Online 2020

"Utbildningen var toppen! Bra lärare och innehåll. Kände mig trygg med konceptet, och ni gjorde det lätt
att kunna ta det vidare till andra. Bäst var deltagarna och upplägget! Roliga bra övningar,
topp med allt på google drive mm."

Sofia von Celsing, Distans Online 2021

Målgrupp och erfarenhet

Utbildningen passar oavsett tidigare erfarenhet. I Mindfulness jobbar du med din egna utveckling så det spelar ingen roll om en deltagare är oerfaren och en annan har jättelång erfarenhet. Så länge man är öppen för att lära sig om sig själv. Är du under någon behandling eller undrar om det är en utbildning för dig, maila oss på info@ilivera.se

Praktisk info

Utbildningen sker via dator/padda och du behöver internetuppkoppling, penna och papper. Vi använder oss av ett program som heter Zoom och inför kursdagen kommer du få ett mail med länk till mötet. Behöver du hjälp är det bara att säga till så löser vi det. För alla kursstarter (förutom intensiv) ses vi 6 dagar uppdelat på tre tillfällen och oftast ca 2-3 veckor mellan kurstillfällena. Utbildningen sträcker sig över ca 1,5 - 2 månader.

Den stora skillnaden mot utbildning på plats är att vi inte sitter i samma rum. Vi kommer att läsa, diskutera och reflektera tillsammans i "stora" gruppen men också indelat i väldigt små grupper i egna "rum". Den "stora" gruppen är aldrig stor, vi har ett väldigt begränsat antal platser för att få en trygghet i gruppen, en personlig känsla och möjlighet att få större utbyte av diskussioner etc. Något som är väldigt uppskattat. Du kommer löpande få feedback och all möjlighet att ställa frågor.

Inför och mellan kursdagarna och kurstillfällena kommer du få uppgifter och övningar för egenstudier.

Fördelar med vår utbildning - Erfarenhet av näringslivet - både beställare och leverantör

Våra utbildningar får alltid väldigt fina betyg och anledningarna tror vi är flera. Vi har både erfarenhet av att vara beställare i näringslivet samt att vara leverantör och hålla mindfulnesskurser, föreläsningar och workshops både på företag och till privatpersoner - de lärdomar och insikter delar vi med oss av. Hos oss får du en instruktörsutbildning där du verkligen blir redo att hålla egna kurser, direkt du är klar. Men också en utbildning du aldrig kommer att ångra även om du gör det helt för egen skull.

Utbildningen till Diplomerad Mindfulnessinstruktör får alltid högt betyg oavsett om den sker live på retreat eller som här online på distans. Efter utbildningen är du Diplomerad Mindfulnessinstruktör och kan hålla grundkurser i mindfulness (MBSR) om du vill. Det är valfritt att diplomera sig. Oavsett kommer du lära dig allt du behöver om mindfulness.

  • Personlig utveckling - Du kommer ha glädje av vår utbildning oavsett om du vill jobba med det eller om du ser det som en satsning på dig själv. En vanlig kommentar är att utbildningen gett väldigt mycket både på ett personligt plan och på ett proffesionellt plan. Du lär dig leda dig själv samtidigt som du lär dig leda andra individer och grupper.
  • Komplett ledarupplägg för 8-veckorskurs ingår - Du får ett kompendium med ett komplett kursupplägg där varje tillfälle är utförligt beskrivet med tider och allt så att du direkt kan hålla en kurs om du vill. Detta är enormt uppskattat av våra deltagare. Se mer här >>
  • Mindre grupper, max 8 deltagare - Vi är måna om att ge varje deltagare tid och personlig feedback, utbildningen ska kännas personlig och vi har därför valt att ha små grupper. Något som vi upplever är ännu viktigare när man går en utbildning online och som vi också alltid får väldigt positiv feedback på.
  • Trygg med din utbildning - Vi ser till att du känner dig helt trygg med din roll som instruktör om du vill bli det. Mindfulness är inte krångligt, vi gör det konkret, visar hur du kan göra det konkret och vi delar med oss av alla tips och erfarenheter av att leda en grupp. Du får personlig feedback och tips på alla de praktiska delarna.
  • Hur säljer jag in mig själv? - Vi är utbildade marknadsekonomer med många års erfarenhet av sälj och marknadsföring och delar därför öppet med oss av försäljningsknep, priser mot privatpersoner, företag, vad vi lärt oss på vägen osv om det är önskat. Det brukar alltid vara väldigt uppskattat och en del som vi upplever många saknar.

Epassi

Har du epassi genom din arbetsgivare? Då har du möjlighet att betala hela eller del av din kurskostnad genom dem. Anmäl dig och sök upp oss på epassi. Har du frågor maila oss på info@ilivera.se

Efter utbildningen

Efter utbildningen blir du som diplomerat dig inbjuden till nätverket iLivEra connect på facebook.

Ett nätverk för alla diplomerade Mindfulnessinstruktörer.

iLivEra på instagram

På vår instagram kan du få en känsla av hur vi jobbar med mindfulness och våra tankar om personlig utveckling.

Du hittar oss på @ilivera_ab

Ett tillfälligt fel har uppstått med Instagramflödet. Var vänlig försök igen senare.

iLivEra på
Insight Timer

De flesta av våra meditationer hittar du på Insight Timer som har världens största gratis bibliotek av meditationer. Finns också som app att ladda ned där appar finns.

Medlemmar i AMRA

Professional member i American Mindfulness Research Association som erbjuder resurser, utbildningar och utbildningsstöd mm för att stödja mindfulnessforskning och praktik.

Kursen motsvarade mina förväntningar genom att den kändes välplanerad och allt var tydligt och bra. Bra flyt i alla delar. Tydligt och bra, enkelt att följa instruktioner, lämnade inga frågetecken. Lisa kändes trygg som ledare vilket skapade en trygg känsla i gruppen. Förvånas lite av att det gick att göra en mindfulnesskurs på distans så levande och nära.

Lolita "Lollo" Frisk
 

Kursen motsvarar mycket väl mina förväntningar. Om jag kommer att starta någon kurs själv så är 8-veckors programmet väldigt användbart. Trots distansen mellan oss deltagare så kändes det ändå som vi lärde känna varandra snabbt tack vare de övningar vi gjorde två och två. Kursen kändes personlig, trivsam och avslappnad. Alla fick möjlighet att prata om sina upplevelser i tur och ordning. Det är annars lätt att några enstaka pratar väldigt mycket men att ni styrde upp det i inledningen var bra. Ni har en förtroendegivande, trevlig och lugn framtoning.

Michael Carnhage

Kursen överträffade mina förväntningar. Jag har vuxit mycket själv denna veckan samtidigt som jag känner ett självförtroende att hålla i kurs själv. Kursen var väldigt tillåtande vilket gjorde att jag kunde släppa prestation men ändå lära mig mycket. Lisa var en mycket pedagogisk lärare samt hade ett uppmuntrande
och coachande sätt!

Mikaela
 

Det här är, på något sätt, första gången jag gjort något för mig själv som också givit mig så mycket tillbaka. Jag har fått verktyg till hela mitt liv. Denna utbildning överträffade mina förväntningar för det var ett helt nytt sätt att lära sig. Och det var fantastiskt!

Maya Sjöstedt
 

En väldigt bra utbildning med många diskussioner och egen träning. Jag känner mig både säker i att hålla kurser och meditationer efter utbildningen. Ett utmärkt och lättanvänt material, som jag själv kan bygga vidare på utifrån den kunskap jag nu har fått om Mindfulness.

Weronica Johansson

Bäst var det trygga rum som skapades där allting har känts tillåtet. Där vi har fått utforska exakt det som Mindfulness står för: nyfikenhet, acceptans, att inte döma, tålamod, tillit, icke strävan, att släppa taget, generositet och tacksamhet genom övningar, meditationer och reflektioner. Är så ofantligt tacksam över att ha fått gå den här kursen.

Therese Storm
 

Viktigt för mig var att få verktyg att hålla kurs. Det fick jag och känner mig trygg i det. Känner också att jag har fått fler verktyg och kunskap att utveckla mig själv. Skönt att det inte fanns så mycket press att vara duktig och göra massor med uppgifter, bara inre press.
Marie
 

Bäst var att vi alla fått höras. Kärleksfulla regler har gällt i  all undervisning. Fått massor av inspiration! Tydligt och intressant."

Anonym
 

Tycker att kursen är en fantastisk start på resan mot medveten närvaro. De verktyg som behövs för att öva mindfulness finns med i kursen och de båda ledarna har på ett fint sätt guidat oss igenom de olika momenten. Jag upplever att jag efter kursen kan möta utmaningar i vardagen och framförallt i arbetslivet på ett bättre sätt då jag känner mig mer trygg och säker på mig själv i olika situationer. Om jag står inför en utmanande situation/uppgift kan jag nu exempelvis göra en kroppsscanning och genom den slappna av och känna mig lugn samt fokuserad på uppgiften i stället för att bli nervös.

Mariell Backman
 

Den bästa lärdomen, att jag inte behöver sträva efter saker att uppnå hela tiden utan att endast vara här och nu är bra nog. Det var även bra att det var ok att vara sårbar inför sig själv och andra och att det var så många som delade med sig av sig själva, både kursdeltagare och kursledare.
 

Pernilla Mäenpää Andersson
 

Det blev en inre resa under kursveckan, som jag tror är helt central för att bli kursledare. Jag trodde nog inte att jag skulle gå igenom så mycket i mig själv som jag gjorde och det uppskattar jag verkligen.
Den öppenheten och fina gemenskapen vi hade i gruppen och Lisa som ledare gjorde att jag kände mig trygg och vågade testa, ställa frågor och uttrycka mig.
Jag var väldigt nöjd med upplägget och kände att det var bra att vi delades in i små grupper eller två och två redan tidigt första dagen för det gjorde att jag kom närmare deltagarna, vilket ökade tryggheten för mig.
Mitt självförtroende och självkänsla har verkligen ökat.
Jag var jättenervös inför examinationerna men då jag bara möttes av kärlek och tydlighet som feedback så kändes det som att även prestationerna i kursen stärkte mig. 

Anonym
 

Det allra bästa var att kursen var avskalad och okonstlad. Materialet och övningarna har varit lätta att ta till sig och på så vis har det varit möjligt att börja praktisera och tillämpa verktygen på en gång.

Yogabanken


 


 
Etiketter:
Mindfulnessutbildning, Mindfulness, Mindfulnessinstruktör, instruktörsutbildning Mindfulness, arbeta med Mindfulness, instruktörskurs.