loading...

Diplomerad Mindfulnessinstruktör
Mindfulness & retreat i Åsbro, Sverige

- Unna dig en mindfulnessutbildning och retreat i ett -

En vecka av inspiration, kunskap och harmoni. En paus, en påfyllning, en omstart.

Mindfulness & retreat i ett, en utbildning till Diplomerad Mindfulnessinstruktör där du får all kunskap du behöver för att känna dig trygg att jobba med mindfulness, leda grupper eller workshops. Du kan också gå bara för din egen skull. Kanske vill du få insikter för livet eller en härlig harmonisk vecka med mycket mindfulness, tystnad, reflektion - det är helt upp till dig och du kan bestämma dig under tiden.

Oavsett kan vi garantera att du kommer ha stor glädje av kursen!

Plats & Tid: Inget nytt datum satt ännu

Investering: 16 500 kr - Utbildning, boende, mat (frukost, lunch, fika, middag) samt hämtning vid tåget är allt inkluderat i priset.
Inkl moms för privatpersoner, exkl för företag eller om du ska ta det på ditt företag och behöver kvitto. Delbetalning möjlig upp till 12 avbetalningar. Läs mer här >>

Mindfulness räknas som friskvård och är avdragsgillt enligt Skatteverket. Vill du använda ditt friskvårdsbidrag, bara skriv det i anmälan så ordnar vi giltigt kvitto.

Vi finns på epassi - anmäl dig och ange det i anmälan samt leta upp oss på epassi.


Nyhet - Introkurs ingår!

Kanske har du massor av erfarenhet av mindfulness, kanske är mindfulness helt nytt för dig - för att ni som deltagare alla ska ha samma grund ingår en introkurs i mindfulness - utan extra kostnad! Kursen är självstudier med filmer och övningar, 5 delar där du får lära dig grunderna i mindfulness och även vad som inte är mindfulness, vi reder ut alla missförstånd.

Mindfulnessinstruktörsutbildning i retreatform på kursgård i Åsbro.
Utbildning, retreat, mat, boende och hämtning vid tågstationen i Hallsberg ingår.

"Jag känner mig upprymd av att jag fått tagit del av denna vecka!"


Tysta morgnar, medveten rörelse och massa kunskap, reflektioner och insikter. Vill du ge dig själv en vecka i Mindfulness harmoniska värld?

Genom upplevelsebaserade övningar, diskussioner och reflektionsuppgifter får du en djup förståelse för Mindfulness och hur du kan använda verktygen i ditt liv samt hur du på ett enkelt sätt kan lära ut Mindfulness om du vill det. Vi kommer djupdyka i Mindfulness, inspireras, diskutera och reflektera.
 
Du måste inte ha tidigare erfarenhet av Mindfulness. Kursen ger omfattande kunskap om mindfulness, forskning, hur stress påverkar kroppen och hur man kan förebygga och reducera negativ stress. Du lär dig också hur du använder mindfulness i vardagen och hur du på bästa sätt hjälper andra människor att lära sig det. Du får redskap, övningar och inspiration för att kunna leda egna kurser.

Utbildningen baseras på MBSR-programmet (Mindfulness Based Stress Reduction) utvecklat av professor Jon Kabat-Zinn på Center for Mindfulness, University of Massachusetts.

Diplomering till Mindfulnessinstruktör ingår och är valfritt

Diplomering ingår och innebär att du får öva på hur det skulle vara att leda mindfulnesskurser samt hålla i  övningar. Diplomering sker på slutet och är valfritt.

Om du väljer att diplomera dig blir du Diplomerad Mindfulnessinstruktör efter avslutad utbildning och kan leda kurser i mindfulness. 
 

Fördelar med vår utbildning

Våra utbildningar får alltid väldigt fina betyg och vi tror att anledningarna är flera.
  • Personlig utveckling - Du kommer ha glädje av vår utbildning oavsett om du vill jobba med det eller om du ser det som en satsning på dig själv. En vanlig kommentar är att utbildningen gett väldigt mycket både på ett personligt plan och på ett proffesionellt plan. Du lär dig leda dig själv samtidigt som du lär dig leda andra.
  • Komplett upplägg för 8-veckorskurs ingår - Du får ett kompendium med ett komplett kursupplägg där varje tillfälle är utförligt beskrivet med tider och allt så att du direkt kan hålla en kurs om du vill. Detta är enormt uppskattat av våra deltagare. Se mer här >>
  • Mindre grupper - Vi är måna om att ge varje deltagare tid och personlig feedback, utbildningen ska kännas personlig och vi har därför valt att inte ha för stora grupper, max 12 deltagare.
  • Trygg med din utbildning - Vi ser till att du känner dig helt trygg med din roll som instruktör om du vill bli det. Mindfulness är inte krångligt, vi gör det konkret, visar hur du kan göra det konkret och vi delar med oss av alla tips och erfarenheter av att leda en grupp. Du får personlig feedback och tips på alla de praktiska delarna.
  • Hur säljer jag in mig själv? - Vi är utbildade marknadsekonomer med många års erfarenhet av sälj och marknadsföring och delar därför öppet med oss av försäljningsknep, priser mot privatpersoner, företag, vad vi lärt oss på vägen osv om det är önskat. Det brukar alltid vara väldigt uppskattat och en del som vi upplever många deltagare vill höra mer om.

På retreaten får du en helhetskänsla också, du kan helt släppa tid och rum och får möjlighet att prova på tex tyst frukost, hur är det att inte behöva prata med folk man möter. Något som låter som en utmaning för vissa och en befrielse för många och i slutet av veckan något som faktiskt alla alltid uppskattar.
 

Film - Lena Ranehag om retreatveckan


"​SUPERBRA! Bra upplägg, bra övningar och härlig stämning. Lärorikt och värdefullt innehåll - väldigt givande. Många goda skratt har man fått, härlig vecka! Kunniga, trevliga och härliga kursledare. Professionellt!
Jag tycker att kursinnehållet är fulländat. Toppenbra!"


Elin Norrman

Boende och mat

Vi bor på Englagårds kursgård. Boende i 4-bäddsrum ingår, möjlighet att lägga till för 2-bäddsrum eller enkelrum. Tillägg för 2-bäddsrum 125 kr/natt per person, tillägg för enkelrum 250 kr/natt.

Boendet är enkel vandrarhemsstandard med toaletter och duschar utanför rummen men nära. Duscharna är i separata badrum så man kan låsa om sig. Maten är vegetarisk och alla allergier och restriktioner tillgodoses så länge ni anger det innan, gärna i anmälan.

 

"Kursen motsvarade mina förväntningar och mer därtill! Jag fördjupade mina mindfulnesskunskaper och jag är helt redo att till och med kunna hålla kurs och använda det som en del i min undervisning. Bäst var växlingen teori och praktik och goda förebilder som lärare."

Lise-Lotte Grinde

Boka extranatt

Möjlighet finns att boka extra övernattning söndag till måndag för 250 kr per person, eventuellt tillägg för enkelrum/dubbelrum tillkommer. Mat börjar serveras måndag lunch så ta med det du behöver innan dess isåfall. Det finns micro att värma maten i.

Plats & Tid

Englagårds kursgård, Åshammarsvägen 18, 694 94 Åsbro. Mellan Askersund och Hallsberg, tågstation Hallsberg. 

Första dagen samlas vi kl 12:00 för lunch. Incheckning från kl 11. Hämtning i Hallsberg är möjlig måndag mellan kl 10:45 - 11:30. Sista dagen på fredagen slutar vi efter lunch kl 13. Lämning i Hallsberg efteråt ingår.

"Kursen gav mig mycket mer än väntat. Jag kom som ett oskrivet ark med de enda förkunskaper som boken gav och de korta ljudklipp som jag lyssnat igenom. Upplägget på kursen har varit en perfekt kombination av fakta/förklaringar och praktiskt utövande/träning. Mycket kompetenta kursledare med tydlig struktur och lättsam framtoning. De har mött oss på den nivå som vi har befunnit oss på."

Eva Svensson

Målgrupp

Utbildningen passar oavsett tidigare erfarenhet och oavsett om du vill bli instruktör eller gör det för din egen skull. Mindfulness är för alla, det du behöver bestämma dig för är bara om du vill diplomera dig eller inte.

Ny till Mindfulness eller väldigt erfaren?
- Du måste inte ha erfarenhet av Mindfulness, vi går igenom allt du behöver veta. Eftersom Mindfulness handlar om din egna utveckling spelar det ingen roll om en deltagare är oerfaren och en annan har jättelång erfarenhet. Så länge man är öppen för att lära sig om sig själv och hur man bäst når andra

Är du under någon behandling eller undrar om det är en utbildning för dig, maila oss på info@ilivera.se

Kursinnehåll, inför utbildningen, vad som ingår & kurslitteratur

Film - Sofia Hillbom om retreatveckan

"Kursen var fantastisk och gav mig sådant jag länge känt att jag vill jobba med och själv har tänkt på en längre tid. SUPER!"

Gunilla Allvar

 

"Kursen var över mina förväntningar. Mycket nöjd med upplägget. Hela kursen är så genomtänkt och leder oss som deltagare gradvis framåt. Kursledarnas värme och humor skapar en trygghet och ett accepterande i gruppen."

Paolina Weidinger

"Jag förväntade mig inte att
jag skulle utvecklas så mycket
som person som jag gjorde
på denna korta tid."


Anonym

Efter utbildningen

Efter utbildningen blir du som diplomerat dig inbjuden till nätverket iLivEra connect på facebook.

Ett nätverk för alla diplomerade Mindfulness-instruktörer och MindMassörer.


Etiketter:
Retreat, mindfulnessretreat, mindfulnessinstruktör