loading...

Mindfulnessinstruktör
Utbildning & Retreat i Åsbro

Vill du bli Mindfulnessinstruktör eller vill du lära dig om Mindfulness för egen del?

- Unna dig en mindfulnessutbildning och retreat i ett,
följ med oss till Åsbro 29 november till 3 december 2021
eller om du hellre vill komma 4 - 8 juli 2022 -


En vecka av inspiration, kunskap och harmoni. En paus, påfyllning och omstart.

Just nu - 2 000 kr rabatt!

Veckan är en utbildning till Diplomerad Mindfulnessinstruktör där du får all kunskap du behöver för att känna dig trygg att leda mindfulnessgrupper.

Du kan också gå bara för dig själv, det är helt upp till dig. Oavsett kan vi garantera att du kommer ha stor glädje av veckan!

Plats & Tid: 29 november - 3 december 2021
                      eller 4 - 8 juli 2022

Investering: 14 500 kr - just nu 12 500 kr, inkl moms för privatpersoner, exkl för företag eller om du ska ta det på ditt företag och behöver kvitto. Utbildning, boende, mat (frukost, lunch, fika, middag) är allt inkluderat i priset.

Mindfulness räknas som friskvård och är avdragsgillt enligt Skatteverket.

Delbetalning möjlig läs mer här >>

Mindfulnessinstruktörsutbildning i retreatform på kursgård i Åsbro.
Utbildning, mat, boende och hämtning vid tågstationen i Hallsberg ingår.

"Jag känner mig upprymd av att jag fått tagit del av denna vecka!"


Tysta morgnar, medveten rörelse och massa kunskap, reflektioner och insikter. Vill du ge dig själv en vecka i Mindfulness harmoniska värld?

Genom upplevelsebaserade övningar, diskussioner och reflektionsuppgifter får du en djup förståelse för Mindfulness och hur du kan använda verktygen i ditt liv samt hur du på ett enkelt sätt kan lära ut Mindfulness om du vill det. Vi kommer djupdyka i Mindfulness, inspireras, diskutera och reflektera.
 
Du måste inte ha tidigare erfarenhet av Mindfulness. Kursen ger kunskap om Mindfulness, forskning, hur stress påverkar kroppen och hur man kan förebygga och reducera negativ stress. Du lär dig också hur du använder Mindfulness i vardagen och hur du på bästa sätt hjälper andra människor att lära sig det. Du får redskap, övningar och inspiration för att kunna leda egna kurser.

Utbildningen baseras på MBSR-programmet (Mindfulness Based Stress Reduction) utvecklat av professor Jon Kabat-Zinn på Center for Mindfulness, University of Massachusetts.

Diplomering till Mindfulnessinstruktör ingår och är valfritt

Diplomering ingår och innebär att du får öva på hur det skulle vara att leda mindfulnesskurser samt hålla i  övningar. Diplomering sker på slutet och är valfritt.

Om du väljer att diplomera dig blir du Diplomerad Mindfulnessinstruktör efter avslutad utbildning och kan leda kurser i Mindfulness. Varje utbildning brukar ha ett antal deltagare som väljer att inte diplomera sig till instruktör. Det väljer du helt själv och är något du kan bestämma på plats.
 

Information ang Covid-19

- Vi följer folkhälsomyndighetens råd och riktlinjer.
- Våra grupper är alltid små, i Åsbro är vi max 12 deltagare.
- Det finns stora ytor och iom att vi är en så liten grupp finns det alla möjligheter att hålla avstånd.
- Kursledaren är vaccinerad
- Mer information gällande försiktighetsåtgärder kommuniceras innan kursstart.

Fördelar med vår utbildning

Våra utbildningar får alltid väldigt fina betyg och vi tror att anledningarna är flera.
  • Personlig utveckling - Du kommer ha glädje av vår utbildning oavsett om du vill jobba med det eller om du ser det som en satsning på dig själv. En vanlig kommentar är att utbildningen gett väldigt mycket både på ett personligt plan och på ett proffesionellt plan. Du lär dig leda dig själv samtidigt som du lär dig leda andra.
  • Komplett upplägg för 8-veckorskurs ingår - Du får ett kompendium med ett komplett kursupplägg där varje tillfälle är utförligt beskrivet med tider och allt så att du direkt kan hålla en kurs om du vill. Detta är enormt uppskattat av våra deltagare. Se mer här >>
  • Mindre grupper - Vi är måna om att ge varje deltagare tid och personlig feedback, utbildningen ska kännas personlig och vi har därför valt att inte ha för stora grupper, max 12 deltagare.
  • Trygg med din utbildning - Vi ser till att du känner dig helt trygg med din roll som instruktör om du vill bli det. Mindfulness är inte krångligt, vi gör det konkret, visar hur du kan göra det konkret och vi delar med oss av alla tips och erfarenheter av att leda en grupp. Du får personlig feedback och tips på alla de praktiska delarna.
  • Hur säljer jag in mig själv? - Vi är utbildade marknadsekonomer med många års erfarenhet av sälj och marknadsföring och delar därför öppet med oss av försäljningsknep, priser mot privatpersoner, företag, vad vi lärt oss på vägen osv om det är önskat. Det brukar alltid vara väldigt uppskattat och en del som vi upplever många deltagare saknar.

På retreaten får du en helhetskänsla också, du kan helt släppa tid och rum och får möjlighet att prova på tex tyst frukost, hur är det att inte behöva prata med folk man möter. Något som låter som en utmaning för vissa och en befrielse för många och i slutet av veckan något som faktiskt alla alltid uppskattar.
 

Film - Lena Ranehag om retreatveckan


"​SUPERBRA! Bra upplägg, bra övningar och härlig stämning. Lärorikt och värdefullt innehåll - väldigt givande. Många goda skratt har man fått, härlig vecka! Kunniga, trevliga och härliga kursledare. Professionellt!
Jag tycker att kursinnehållet är fulländat. Toppenbra!"


Elin Norrman

Boende och mat

Vi bor på Englagårds kursgård. Boende i 4-bäddsrum ingår, möjlighet att lägga till för 2-bäddsrum eller enkelrum. Tillägg för 2-bäddsrum 125 kr/natt per person, tillägg för enkelrum 250 kr/natt.

Boendet är enkel vandrarhemsstandard med toaletter och duschar utanför rummen. Duscharna är i separata badrum så man kan låsa om sig. Maten är vegetarisk och alla allergier och restriktioner tillgodoses så länge ni anger det innan, gärna i anmälan.

 

"Kursen motsvarade mina förväntningar och mer därtill! Jag fördjupade mina mindfulnesskunskaper och jag är helt redo att till och med kunna hålla kurs och använda det som en del i min undervisning. Bäst var växlingen teori och praktik och goda förebilder som lärare."

Lise-Lotte Grinde

Boka extranatt

Möjlighet finns att boka extra övernattning söndag till måndag för 250 kr per person, eventuellt tillägg för enkelrum/dubbelrum tillkommer. Mat börjar serveras måndag lunch så ta med det du behöver innan dess isåfall. Det finns micro att värma maten i.

Plats & Tid

29 november - 3 december 2021 alternativt 4 - 8 juli 2022, Englagårds kursgård, Åshammarsvägen 18, 694 94 Åsbro. Mellan Askersund och Hallsberg, tågstation Hallsberg. 

Första dagen samlas vi kl 12:00 för lunch. Incheckning från kl 11. Hämtning i Hallsberg är möjlig måndag mellan kl 10:45 - 11:30. Sista dagen på fredagen slutar vi senast kl 15:00. Lämning i Hallsberg efteråt ingår.

"Kursen gav mig mycket mer än väntat. Jag kom som ett oskrivet ark med de enda förkunskaper som boken gav och de korta ljudklipp som jag lyssnat igenom. Upplägget på kursen har varit en perfekt kombination av fakta/förklaringar och praktiskt utövande/träning. Mycket kompetenta kursledare med tydlig struktur och lättsam framtoning. De har mött oss på den nivå som vi har befunnit oss på."

Eva Svensson

Målgrupp

Utbildningen passar oavsett tidigare erfarenhet och oavsett om du vill bli instruktör eller gör det för din egen skull.

Ny till Mindfulness eller väldigt erfaren?
- Du måste inte ha erfarenhet av Mindfulness, vi går igenom allt du behöver veta. Eftersom Mindfulness handlar om din egna utveckling spelar det ingen roll om en deltagare är oerfaren och en annan har jättelång erfarenhet. Så länge man är öppen för att lära sig om sig själv och hur man bäst når andra

Är du under någon behandling eller undrar om det är en utbildning för dig, maila oss på info@ilivera.se

Kursinnehåll, inför utbildningen, vad som ingår & kurslitteratur

Film - Sofia Hillbom om retreatveckan

"Kursen var fantastisk och gav mig sådant jag länge känt att jag vill jobba med och själv har tänkt på en längre tid. SUPER!"

Gunilla Allvar

 

"Kursen var över mina förväntningar. Mycket nöjd med upplägget. Hela kursen är så genomtänkt och leder oss som deltagare gradvis framåt. Kursledarnas värme och humor skapar en trygghet och ett accepterande i gruppen."

Paolina Weidinger

"Jag förväntade mig inte att
jag skulle utvecklas så mycket
som person som jag gjorde
på denna korta tid."


Anonym

Efter utbildningen

Efter utbildningen blir du som diplomerat dig inbjuden till nätverket iLivEra connect på facebook.

Ett nätverk för alla diplomerade Mindfulness-instruktörer och MindMassörer.


Etiketter:
Retreat, mindfulnessretreat, mindfulnessinstruktör