loading...

Mindfulnessinstruktör
Utbildning & Retreat på Gotland

Vill du bli Mindfulnessinstruktör eller vill du lära dig om Mindfulness för egen del?

- Unna dig en mindfulnessutbildning och retreat i ett -

Följ med oss till Gotland 3 - 8 april 2022

En vecka av inspiration, kunskap och harmoni. En paus, påfyllning och omstart.

Veckan är en utbildning till Diplomerad Mindfulnessinstruktör där du får all kunskap du behöver för att känna dig trygg att leda mindfulnessgrupper.

Du kan också gå bara för dig själv, det är helt upp till dig. Oavsett kan vi garantera att du kommer ha stor glädje av veckan!

Plats & Tid: Ljugarns Strandvilla. Mer info längre ned.

Investering: 16 000 kr, inkl moms för privatpersoner, exkl för företag. Utbildning, boende, mat (frukost, lunch, fika, middag) är allt inkluderat i priset. Önskar du bli hämtad vid båten eller flyget i Visby kan vi ordna det mot en liten kostnad.

Mindfulness räknas som friskvård och är avdragsgillt enligt Skatteverket. Delbetalning möjlig läs mer här >>

Mindfulnessinstruktörsutbildning i retreatform i underbar strandvilla på Gotland.
Utbildning, mat och boende, allt ingår i priset!


Tysta morgnar, medveten rörelse och massa kunskap, reflektioner och insikter. Vill du ge dig själv en vecka i Mindfulness harmoniska värld och uppleva sensommaren på Gotland?

Vi kommer djupdyka i Mindfulness, inspireras, diskutera och reflektera - och samtidigt njuta av omgivningarna. Strosa på den folktomma stranden och höra vågorna klucka, ta en promenad till raukarna som finns precis i närheten eller bara sitta och se ut över havet.

Veckan är en utbildning i Mindfulness där du om du väljer det, blir diplomerad Mindfulnessinstruktör. Genom upplevelsebaserade övningar, diskussioner och reflektionsuppgifter får du en djup förståelse för Mindfulness och hur du kan använda verktygen i ditt liv. Samt hur du på ett enkelt och inspirerande sätt kan lära ut Mindfulness till andra om du vill det.

Du måste inte ha tidigare erfarenhet av Mindfulness. Utbildningen ger bred kunskap om Mindfulness, om forskningen, hur stress påverkar kroppen och hur man kan förebygga och reducera negativ stress. Du lär dig också hur du använder Mindfulness i vardagen och hur du på bästa sätt hjälper andra människor att lära sig det. Du får redskap, övningar och inspiration för att kunna leda egna kurser.

Utbildningen baseras på MBSR-programmet (Mindfulness Based Stress Reduction) utvecklat av professor Jon Kabat-Zinn på Center for Mindfulness, University of Massachusetts.

Diplomering till Mindfulnessinstruktör ingår och är valfritt

Diplomering ingår och innebär att du får öva på hur det skulle vara att leda mindfulnesskurser samt hålla i  övningar. Diplomering sker på slutet och är valfritt.

Om du väljer att diplomera dig blir du Diplomerad Mindfulnessinstruktör efter avslutad utbildning och kan leda kurser i Mindfulness. Varje utbildning brukar ha ett antal deltagare som väljer att inte diplomera sig till instruktör. Det väljer du helt själv och är något du kan bestämma på plats.
 

Information ang Covid-19

- Vi följer folkhälsomyndighetens råd och riktlinjer.
- Våra grupper är alltid små, på Gotland är vi max 12 deltagare.
- Kursledaren är vaccinerad
- Mer information gällande försiktighetsåtgärder kommuniceras innan kursstart.

Fördelar med vår utbildning

Våra utbildningar får alltid väldigt fina betyg och vi tror att anledningarna är flera.
  • Personlig utveckling - Du kommer ha glädje av vår utbildning oavsett om du vill jobba med det eller om du ser det som en satsning på dig själv. En vanlig kommentar är att utbildningen gett väldigt mycket både på ett personligt på ett professionellt plan. Du lär dig leda dig själv samtidigt som du lär dig leda andra.
  • Komplett upplägg för 8-veckorskurs ingår - Du får ett kompendium med ett komplett kursupplägg där varje tillfälle är utförligt beskrivet med tider och allt så att du direkt kan hålla en kurs om du vill. Detta är enormt uppskattat av våra deltagare. Se mer här >>
  • Mindre grupper - Vi är måna om att ge varje deltagare tid och personlig feedback, utbildningen ska kännas personlig och vi har därför valt att inte ha för stora grupper, max 12 deltagare.
  • Trygg med din utbildning - Vi ser till att du känner dig helt trygg med din roll som instruktör om du vill bli det. Mindfulness är inte krångligt, vi gör det konkret, visar hur du kan göra det konkret och vi delar med oss av alla tips och erfarenheter av att leda en grupp. Du får personlig feedback och tips på alla de praktiska delarna.
  • Hur säljer jag in mig själv? - Vi är utbildade marknadsekonomer med många års erfarenhet av sälj och marknadsföring och delar därför öppet med oss av försäljningsknep, priser mot privatpersoner, företag, vad vi lärt oss på vägen osv om det är önskat. Det brukar alltid vara väldigt uppskattat.

Film - Sofia Hillbom om retreatveckan i Åsbro
 

Boende och mat

På retreaten får du en helhetskänsla där du helt kan släppa tid och rum och får möjlighet att prova på tex tyst frukost, hur är det att inte behöva prata med folk man möter. Något som låter som en utmaning för vissa och en befrielse för många och i slutet av veckan något som faktiskt alla alltid uppskattar. Boende i 2-bäddsrum ingår. I den gamla anrika villan bor du i en fräsch, nyrenoverad miljö, designad i charmig 1920-tals anda - som minner om villans historia. Maten är vegetarisk och alla allergier och restriktioner tillgodoses så länge ni anger det innan, gärna i anmälan.

Tillägg:
Enkelrum m egen dusch och toalett 500 kr/natt
Enkelrum m delad dusch och toalett 300 kr/natt

 

Gå kursen utan boende

Om du bor på Gotland och inte vill sova över finns det möjlighet att gå utbildningen ändå. Ange i anmälan att du inte behöver boende så drar vi av 1 500 kr från kursavgiften.

Plats & Tid

3 - 8 april 2022. Första dagen (söndagen) startar vi kl 18:30 med middag. Incheckning från kl 17:00. Sista dagen på fredagen checkar vi ut från rummen efter frukost och avslutar kursen då också, senast kl 11.
Ljugarns strandvilla Strandvägen 7a, 623 65 Ljugarn

Läs mer om vad som ingår här >>

Väljer du att utbilda dig hos oss kan du känna dig trygg med att du valt en utbildning som ger dig en riktigt bra bas att stå på, du kommer ha verktygen för att på direkten erbjuda kurser. Trygg med Mindfulness grund och verktyg, oavsett om du bara vill lära dig om Mindfulness för egen del eller om du vill kunna erbjuda egna kurser.

Läs referenser från tidigare deltagare här >>

Målgrupp

Utbildningen passar oavsett tidigare erfarenhet och oavsett om du vill bli instruktör eller gör det för din egen skull.

Ny till Mindfulness eller väldigt erfaren?
- Du måste inte ha erfarenhet av Mindfulness, vi går igenom allt du behöver veta. Eftersom Mindfulness handlar om din egna utveckling spelar det ingen roll om en deltagare är oerfaren och en annan har jättelång erfarenhet. Så länge man är öppen för att lära sig om sig själv och hur man bäst når andra.

Är du under någon behandling eller undrar om det är en utbildning för dig, maila oss på info@ilivera.se

 

Kursinnehåll, inför utbildningen, vad som ingår & kurslitteratur

"Jag fick med mig verktyg, en förståelse och ett bättre självförtroende att själv starta upp en kurs. Bäst var gemenskapen, en tillåtande miljö där deltagarna vågade visa sig sårbara och där det öppnade upp för ärliga samtal och kärleksfulla stunder tillsammans"

Louise Deshayes

 
"Kursen har överskridit mina förväntningar, trodde inte att
det skulle kännas så rätt! Bäst var helheten, platsen,
gruppen och allt innehåll tillsammans med fantastiska ledare"


Marika Wettervik Savarino

 

Efter utbildningen

Efter utbildningen blir du som diplomerat dig inbjuden till nätverket iLivEra connect på facebook.

Ett nätverk för alla diplomerade Mindfulnessinstruktörer och MindMassörer.


Etiketter:
Retreat, mindfulnessretreat, mindfulnessinstruktör