loading...

Diplomerad Mindfulnessinstruktör
retreat i Toscana

Funderar du på att bli instruktör i Mindfulness
eller vill du lära dig för din egen utveckling?

- Följ med oss en vecka till Toscana -

Inget datum satt ännu

Om du vill diplomera dig till instruktör eller inte väljer du själv.
Vi garanterar att du kommer ha lika stor glädje av retreatveckan oavsett!

En underbar vecka i Toscana där du får den bästa kombinationen av mindfulness och italiensk natur. Utbildning, mat, dryck och boende i Toscana ingår i priset.
Vill du så hjälper vi dig självklart med att hitta rätt flyg och transfer för dina resor.

Genom upplevelsebaserade övningar, diskussioner och reflektionsuppgifter får du en djup förståelse för Mindfulness och hur du kan använda det i ditt liv. Du lär dig också hur du på ett enkelt sätt kan lära ut Mindfulness om du vill det. Du får redskap, övningar och inspiration för att kunna leda egna kurser.
 
Du måste inte ha erfarenhet av Mindfulness, däremot ett intresse att lära dig om det. Utbildningen ger en bred kunskap om Mindfulness, forskningen kring Mindfulness, hur stress påverkar kroppen och hur man med enkla medel kan reducera eller förebygga negativ stress. Du lär dig också hur du kan använda Mindfulness i vardagen och hur du på bästa sätt hjälper människor att lära sig det.

Utbildningen baseras på MBSR-programmet (Mindfulness Based Stress Reduction) utvecklat av professor Jon Kabat-Zinn på Center for Mindfulness, University of Massachusetts.
 
Efter avslutad utbildning är du, om du väljer att diplomera dig, diplomerad Mindfulnessinstruktör och kan leda kurser i Mindfulness. Diplomering till instruktör är alltså valfritt, men ingår i priset.

Fördelar med vår utbildning

Våra utbildningar får alltid väldigt fina betyg och vi tror att anledningarna är flera. Dels är vi extra måna om att ge varje deltagare så mycket fokus och stöd som möjligt. Vi ser därför till att inte ha för stora grupper på våra utbildningar, något vi menar gör stor skillnad. På Toscana-kurserna kan det vara något "större" grupper (ca 12-14 personer) eftersom vi då har mer tid med varandra överlag.

På retreaten får du en helhetskänsla också, du kan helt släppa tid och rum och får möjlighet att prova på tex tyst frukost, hur är det att inte behöva prata med folk man möter. Något som låter som en utmaning för vissa och en befrielse för många och i slutet av veckan något som faktiskt alla alltid uppskattar.

Det ingår också ett kompendium med ett komplett kursupplägg där varje tillfälle är utförligt beskrivet med tider och allt så att du direkt kan hålla en kurs om du vill. Detta är enormt uppskattat och en del som vi anser är viktig om man ska bli instruktör.

Vi är även måna om att du ska känna dig trygg, dels med din roll som instruktör så du kommer att få prova på det i mindre grupper osv, men också trygg i nästa steg, hur du säljer in dig själv (om det är aktuellt). Därför delar vi med oss av all vår erfarenhet kring marknadsföring och försäljning, priser ut mot privatpersoner, företag, saker vi lärt oss på vägen, bra att tänka på osv. Det brukar alltid vara väldigt uppskattat och en del som vi upplever många saknar.

Väljer du att utbilda dig hos oss kan du känna dig trygg med att du valt en utbildning som ger dig en riktigt bra bas att stå på, du kommer ha verktygen för att på direkten erbjuda kurser. Trygg med Mindfulness grund och verktyg, oavsett om du bara vill lära dig om Mindfulness för egen del eller om du vill kunna erbjuda egna kurser.
 

Film - Lena Ranehag om retreatveckan i Åsbro

Sagt av tidigare deltagare;

"Alla praktiska övningar och reflektionerna efteråt. Så intressant och lärorikt att få ta del av hur olika vi tolkar saker. Viktigt att ta till sig generellt, men framför allt inför att kunna hålla en kurs. Tysta mornar – så otroligt härligt och viktigt att prova på."

Petra Adams

 

"Den goda maten och den vackra omgivningen, olivlunden osv bidrog till att förstärka upplevelsen. Retreat är verkligen att rekommendera! Bäst var den avslappnade inställningen till ”kursen/ lärandet”, gjorde att det blev en väldigt skön och prestigelös känsla i gruppen. Bra att det fanns mycket utrymme till reflektion.

Marie Fredriksson

 

"Vi har fått öva mycket både praktiskt och teoretiskt. Fått lära av varandra, skrattat och delat. Bäst var att vi alla fått höras. Kärleksfulla regler har gällt i all undervisning. Fått massor av inspiration! Tydligt och intressant."

Anonym

 

"Bäst var nog samtal och reflektion kring övningarna. Det var intressant att höra vad alla tyckte. Mötet med nya människor och den fina gruppdynamiken som uppstod."

Anonym

Förkunskaper

Utbildningen passar oavsett tidigare erfarenhet och oavsett om du vill bli instruktör eller gör det för din egen skull.

Ny till Mindfulness eller väldigt erfaren?
- Du måste inte ha erfarenhet av Mindfulness, vi går igenom allt du behöver veta. Eftersom Mindfulness handlar om din egna utveckling spelar det ingen roll om en deltagare är oerfaren och en annan har jättelång erfarenhet. Så länge man är öppen för att lära sig om sig själv och hur man bäst når andra

Är du under någon behandling eller undrar om det är en utbildning för dig, maila oss på info@ilivera.se

Kursinnehåll

Oavsett om du går utbildningen för att bli instruktör eller för din egen skull kommer du kunna delta i allt.

Läs mer om kursinnehållet och vad som ingår här >>

Du kommer förutom utbildningen även ha extra tid att "bara vara" eller om du kanske vill ta en utflykt i omgivningarna.

Inför utbildningen

Om du tänker dig att du vill diplomera dig till instruktör rekommenderar vi att du provar att meditera regelbundet. Börja när du har anmält dig, några minuter per dag är en bra start.

Som kurslitteratur rekommenderar vi att du köper boken "Vart du än går är du där" av Jon Kabat-Zinn.

Investering

25 900 kr inkl moms för privatpersoner exkl moms för företag. Utbildning, boende, mat och dryck ingår i priset.

Vid behov av delbetalning, kontakta oss så hittar vi en lösning >>
 

I kursavgiften ingår ett komplett upplägg för en 8-veckors mindfulnesskurs. Varje tillfälle utförligt förklarat med tidsangivelser, förslag på övningar, meditationer och diskussions/reflektionsämnen. Allt du behöver för att kunna hålla en kurs direkt efter din utbildning.

I kursavgiften ingår också artiklar, forskning, material om stress, övningsuppgifter, övningsschema, reflektionsövningar, upplägg för Mindfulnessyoga/medveten rörelse, fördjupningsuppgifter, upplägg för 8 veckors-kurs samt tillgång till lyssningsbara meditationer.

Mindfulness räknas som friskvård och är avdragsgillt enligt Skatteverket.

Boende & Mat

Boende i 2-bäddsrum ingår, möjlighet finns att lägga till för enkelrum (obs begränsat antal). Tillägg enkelrum 1 000 kr/natt inkl moms. 

Vi bor på gården Casa Oliveta. Huset har 7 sovrum och 4 badrum. I varje sovrum finns det 2 sängar och takfläkt. Varje fönster är utrustat med myggnät och fönsterluckor. Utöver det finns ett stort vardagsrum med öppen spis och ett stort, välutrustat kök.

Maten lagas på plats och alla allergier och restriktioner tillgodoses så länge ni anger det innan, gärna i anmälan.

Läs mer om Casa Oliveta här >>

Plats & Tid

Lördag till lördag. Lördagar är resdagar, övriga dagar är kursdagar med viss tid för egna aktiviteter så som häng vid poolen eller utflykt in till staden Lucca.

Hela kursen tillbringar vi på gården Casa Oliveta som ligger ca 10 minuter från staden Lucca i hjärtat av Toscana. 

Schemat och aktiviteter kommer variera, vissa kvällar kanske vi erbjuder någon lugnare aktivitet efter middagen, andra är helt lediga.

Anmälan


Övriga utbildningar

Efter utbildningen

Efter utbildningen blir du som diplomerat dig inbjuden till nätverket iLivEra connect på facebook. Ett nätverk för alla diplomerade Mindfulness-instruktörer och MindMassörer.


Etiketter:
Retreat, mindfulnessretreat, mindfulnessinstruktör