Diplomerad Mindfulnessinstruktör Självstudier

Använd ditt friskvårdsbidrag, kanske som ett presentkort till dig själv innan du bestämmer dig.
Maila oss på info@ilivera.se eller gå till epassi/wellnet om du har det där.


Vill du fördjupa dig i mindfulness? Leda kurser?

Vi gör dig trygg med mindfulness och som instruktör om du vill. Kanske har du funderat på att utbilda dig till stresscoach, livscoach eller samtalsterapeut med inriktning på stress. Eller så vill du addera kunskap till ditt jobb som samtalsterapeut, yogalärare, holistisk hälsocoach, kanske är du HR-ansvarig och vill lära dig mer om mindfulness, medveten närvaro och stresshantering. Oavsett din bakgrund eller ditt syfte kommer utbildningen till Mindfulnessinstruktör vara en resa du aldrig ångrar. Kunskap för livet som du för alltid kommer ha glädje av - det kan vi lova dig.
 

Utbildningen till Diplomerad Mindfulnessinstruktör via Självstudier

Passar alla som vill arbeta som mindfulnessinstruktör med egna kurser/klienter eller dig som vill lägga till mindfulnesskompetens till ditt nuvarande yrke. Utbildningen passar även dig som för egen del vill arbeta med din personliga utveckling och djupdyka i mindfulness.

Utbildningen är baserad på MBSR-programmet (Mindfulness Based Stress Reduction) utvecklat av professor Jon Kabat-Zinn på Center for Mindfulness, University of Massachusetts. Efter utbildningen är du Diplomerad Mindfulnessinstruktör och kan hålla grundkurser i mindfulness. Det är valfritt att diplomera sig, oavsett lär du dig allt du behöver om mindfulness - för att jobba med det och för att leva med det.

Utbildningen Mindfulnessinstruktör via självstudier är perfekt för dig som vill lägga upp tempot själv. Den består av 8 moduler och rekommenderad takt är 1 modul per vecka men även långsammare passar. Du har ett år på dig och skulle du behöva längre tid är det bara att säga till.

Utbildningen till Diplomerad Mindfulnessinstruktör får alltid högt betyg oavsett om den sker live på, online på distans eller som här självstudier. Vårt enormt uppskattade kompletta ledarupplägg för att hålla egna grundkurser ingår.

Plats & Tid: Distansutbildning via självstudier på iLivEras kursportal. All utbildning sker när det passar dig och i den takt det passar dig. Tid för diplomering med kursledare bokas under utbildningen.

Tidsåtgång: Varje modul tar ca 2 - 4 h i genomsnitt att genomföra, 8 moduler.

Pris:  12 500 kr inkl moms för privatpersoner, exkl för företag. Kursavgift inkluderar anmälningsavgiften.

OBS! Anmälan till vår utbildning sker nu via vår kursportal, där kan du betala via kort och delbetalning via kort. Om du vill betala via swish, faktura eller epassi ska du använda formuläret nedan.

Anmälningsformulär - för dig som vill betala via Swish, faktura el epassi

1. Fyll i anmälan nedan

2. Betala anmälningsavgift á 1000 kr till bankgiro alternativt swish. Ange självstudier samt namn som referens.

Resterande belopp betalar du via swish eller bankgiro inom 30 dagar. Vill du kan du betala allt på direkten. Behöver du faktura, skriv det i anmälan så ordnar vi det. Delbetalning går att välja via vår kursportal: https://kursportal.ilivera.se/courses

BG: 209-1064
Swishnummer: 123 375 62 36  (ilivera ab)


Epassi - Anmäl dig, ange det i anmälan - sen väljer du oss som leverantör på epassi + summa och mailar oss att du gjort det. 

3. Maila skärmdump/bekräftelse
Maila skärmdump eller bekräftelse på första betalningen till info@ilivera.se

4. Få inloggningsuppgifter
När bekräftelse på betalningen inkommit till oss får du ett mail med inloggningsuppgifter till kursportalen och du kan sätta igång! 


Titta i skräpposten om du inte fått svar av oss inom 1-2 arbetsdagar. Speciellt om du anger en hotmailadress då mailsvaren ibland hamnar där.

Du kan också gå till skräpposten och välja skräppostalternativ och lägga till info@ilivera.se som betrodd avsändare.

OBS
Observera att anmälan är bindande. Att inte betala fakturan är inte ett sätt att ta tillbaka sin anmälan. Ångrar du din anmälan måste du kontakta oss på info@ilivera.se _samma dag_ som anmälan kom in.
 
Läs bokningsvillkoren här >>
 

  • Vid företagsbetalning krävs företagsnamn, orgnr, adress.
  • Tex allergier, kostrestriktioner osv.
  • Via mailutskick, facebook/instagram, google osv.

Introkurs ingår!

Kanske har du massor av erfarenhet av mindfulness, kanske är mindfulness helt nytt för dig - oavsett ingår en introkurs i mindfulness utan extra kostnad! Introkursen är självstudier och lär dig grunderna i mindfulness, gör dig helt trygg med vad mindfulness är och vad som faktiskt inte är mindfulness. Efter den är du redo för instruktörsutbildningen.

Sagt om utbildningen av några deltagare;

"Bäst var att ni har gjort metoden så konkret. Att ni förmedlar djupet men samtidigt med stark betoning på hur den kan användas i vardagen. Ni är proffsiga i era videos och i era inspelningar av meditationer. Proffsiga och ”mänskliga” samtidigt! Det var också väldigt bra uppgifter, som gav mycket."

Anneli Mattisson, Mindfulnessinstruktör Självstudier

"Kursen motsvarade absolut mina förväntningar. Jag blev förvånad hur mycket som fungerade som egenstudier och examinationen var jättebra! Bäst var att det var filmer tillsammans med arbetsblad gjorde utbildningen interaktiv
och att man hela tiden hade något som skulle skickas in innan man gick vidare."

Kim Wallgren, Mindfulnessinstruktör Självstudier

"Väldigt smidigt att kunna plugga när man vill och i det tempo man vill. Att allt finns tillgängligt, varje del är bra förklarat,
bra med videoklipp där ni går igenom varje del osv. Relevant innehåll och känns som ni även försökt sammanfatta lite
så man får med sig det viktigaste. Inspirerande och intressant."

Linda Nyberg Stenlund, Mindfulnessinstruktör Självstudier

Om utbildningen

Utbildningen är baserad på MBSR-programmet (Mindfulness Based Stress Reduction) utvecklat av professor Jon Kabat-Zinn på Center for Mindfulness, University of Massachusetts. Innehållet är samma innehåll som på våra övriga instruktörsutbildningar men diskussionerna blir egna reflektioner, i din egna takt.

Genom upplevelsebaserade övningar och reflektionsuppgifter får du en djup förståelse för Mindfulness och hur du kan använda verktygen i ditt liv. Du får verktyg, övningar och inspiration för att kunna leda egna kurser. Allt för att du ska känna dig att du har den kompetens du behöver för att leda individer och grupper i Mindfulness. Komplett ledarupplägg att skriva ut för att hålla grundkurser ingår, läs mer nedan.

Hörselnedsättning/döv - Alla våra filmer är textade! När det gäller meditation kan du antingen använda dig av meditationerna som är på varje del i utbildningen eller guida dig själv. Mer info om det i utbildningen.
 

Kursens moduler

Målgrupp och erfarenhet

Utbildningen passar dig som vill lägga upp studietakten själv och oavsett tidigare erfarenhet. Vi går igenom allt du behöver veta och har du mycket erfarenhet blir ditt fokus mer på att fördjupa kunskaperna, upptäcka nytt hos dig själv och fokusera på ledarrollen.

Om du har obearbetade trauman eller är osäker på om du är mentalt frisk nog, rådgör med en läkare eller psykolog eller maila oss. Är du under någon behandling, undrar om det är en utbildning för dig eller har frågor, maila oss på iLivEra på info@ilivera.se
 

Praktisk info

Utbildningen är uppdelad på 8 olika moduler, du får tillgång till alla moduler på direkten och tanken är att du tar en modul i veckan. Du kan såklart göra kursen på längre tid också om det passar dig bättre.

Varje modul innehåller meditationer, filmer, fakta, tips och råd, övningar och reflektionsuppgifter. Utbildningen innehåller mängder av dokument med tips och fakta för att du ska känna att du har en djup förståelse för vad Mindfulness är och hur man kan öva i alla olika situationer samt för att du ska känna dig helt redo att hålla egna kurser. Du kommer lära dig att leda dig själv samtidigt som du lär dig leda andra individer och grupper.

Om din tanke är att du ska diplomera dig (det är valfritt) behöver du längre fram i kursen kunna öva vissa moment med en motpart (vän/sambo/familj). Detta för att få känna på hur det är att leda övningarna, en del kan du också göra på egen hand.

I alla tillfällen har vi dubbelt perspektiv, dels för dig som deltagare men också vad du ska tänka på när det är du som är ledare. Vilka frågor som brukar väckas mm. Vi delar med oss av alla handfasta tips efter år av erfarenhet att leda kurser - för att du ska bli en trygg ledare.
 

Diplomering

Diplomeringen ingår i priset och sker online på distans via Zoom tillsammans med en av oss kursledare från iLivEra och om någon/några andra bokat samma tid som du. Du bokar examinationstid i slutet av din utbildning. Innan bokad tid får du en länk till ett videomöte, det kräver inget mer än en dator/ipad/mobil, internetanslutning och en gnutta mod.

Du kommer att ha fått givna instruktioner om vad som förväntas av dig. Du kommer få visa att du har gjort resan och fått en förståelse för vad Mindfulness är, att du har reflekterat kring dig själv och över ledarrollen, utmaningar för deltagarna mm. Låt inte rädslan för att "prestera" hindra dig från att gå utbildningen, det kommer bli en kul stund och vi kommer att avdramatisera det så mycket vi bara kan.

Efter avslutad utbildning och genomförd diplomering får du diplom och är Diplomerad Mindfulnessinstruktör och kan leda grundkurser i Mindfulness.
 

"Utbildningen var mer än vad jag förväntade mig. Jag har förändrats som person, vilket jag inte var beredd på.
Detta var nyckeln jag letat efter utan att veta det. Bäst var hela upplägget. Jag kunde inte skynda på, utan
var tvungen att gå igenom allt själv för att förstå. Stort tack för allt, tack räcker inte i detta fallet.
"

Sara Larsson, Mindfulnessinstruktör Självstudier

​"​Bra material och frågor. Kändes lätt att komma i​ ​kontakt med er vid olika frågor, fick snabbt svar.​ Bäst med att gå online självstudier var att jag själv kunde välja hur jag lade upp min tid. Det var bra att man fick bestämma datum för certifieringen tidigt för då hade jag en tidsplan. Bra var också att jag lätt kunde byta certifieringsdag när jag inte kände mig riktigt redo.​"​

Susanne Magnusson, Mindfulnessinstruktör Självstudier

"Jag är jätteglad för att jag gick den här utbildningen, bra innehåll och upplägg. Och så känns ni också så grundade,
och gör allt väldigt konkret. Glad att jag valde just er utbildning!"

Anonym, Mindfulnessinstruktör Självstudier

"Jag tyckte om upplägget. Att det var en egen del för varje vecka. Då fick jag en hel vecka att fokusera på ett område.
Sen tycker jag även att självstudiekursen passade mig perfekt och att jag kunde läsa och göra övningar i min egen takt. 
Jag ville att kursen skulle ge mig själv lika mycket utveckling som till att ha den för att föra mindfulness vidare till andra människor, och det gjorde den."

Selma Obrodovac, Mindfulnessinstruktör Självstudier

"​Bra struktur och ett lättillgängligt material som gav både reflektion och djupare insikt och​ ​dessutom konkreta verktyg. Jag kände mig väldigt redo att börja arbeta efter att ha​ ​genomfört kursen."​

Viktoria Åkesson Forsman, Mindfulnessinstruktör Självstudier

"Bäst var upplägget med självstudier i egen takt och att man kunde välja examinationsdatum själv. Det gjorde ju att man verkligen kunde ta studierna I sin takt och samtidigt som jag kunde vara föräldrarledig. Jag gillade delen
med forskning och att ni ger grunderna men påpekar att man kan fördjupa sig i den mån man känner det passar en själv."

Olga Kjelsson, Mindfulnessinstruktör Självstudier

"Bra upplägg på kursen​, även att allt varit​ förinspelat och i textformat har jag fått ut jättemycket av. Det bästa var att det är så mycket saker man själv får testa på under kursens gång. Och de​ gör att man lär känna sig själv bättre och börjar notera mer saker som sker eller finns​ runt omkring i ens liv."

Nathalie Forström, Mindfulnessinstruktör Självstudier

Fördelar med vår utbildning

Våra utbildningar får alltid väldigt fina betyg och vi tror att anledningarna är flera.

  • Personlig utveckling - du kommer ha glädje av vår utbildning oavsett om du vill jobba med det eller om du ser det som en satsning på dig själv. En vanlig kommentar är att utbildningen gett så mycket både på ett personligt plan och på ett proffesionellt plan.
  • Komplett ledarupplägg för 8-veckorskurs ingår - du får ett kompendium med ett komplett ledarupplägg där varje tillfälle är utförligt beskrivet med tider och allt så att du direkt kan hålla en kurs om du vill. Detta är enormt uppskattat av våra deltagare. Se mer här >>
  • Trygg med din utbildning - Vi ser till att du känner dig helt trygg med din roll som instruktör om du vill bli det. Mindfulness är inte krångligt, vi gör det konkret.
  • Hur säljer jag in mig själv? - Vi är utbildade marknadsekonomer med många års erfarenhet av sälj och marknadsföring och delar därför öppet med oss av försäljningsknep, priser mot privatpersoner, företag, vad vi lärt oss på vägen osv om det är önskat. Det brukar alltid vara väldigt uppskattat och en del som vi upplever många saknar.

Efter utbildning

Efter utbildningen blir du som diplomerat dig inbjuden till nätverket iLivEra connect på facebook.

Ett nätverk för alla diplomerade Mindfulnessinstruktörer och MindMassörer. Läs mer om kurs i MindMassage här >>

iLivEra på instagram

På vår instagram kan du få en känsla av hur vi jobbar med mindfulness och våra tankar om personlig utveckling.

Du hittar oss på @ilivera_ab

Ett tillfälligt fel har uppstått med Instagramflödet. Var vänlig försök igen senare.

iLivEra på Insight Timer

De flesta av våra meditationer hittar du på Insight Timer som har världens största gratis bibliotek av meditationer. Finns också som app att ladda ned där appar finns.

Medlemmar i AMRA

Professional member i American Mindfulness Research Association som erbjuder resurser, utbildningar och utbildningsstöd mm för att stödja mindfulnessforskning och praktik.

Övriga utbildningar till Mindfulnessinstruktör

Referenser från kursdeltagare

"Kursen varvade teori med praktik på ett bra sätt. Trygga & professionella ledare som skapar ett bra klimat för lärande & personliga insikter"

Eva Danneker, Vattumannen

"På något magiskt, men väldigt positivt sätt förändrade kursen mitt liv/mitt perspektiv på livet.

Den gjorde att jag också fick lust att jobba med det och hjälpa andra på samma sätt som jag blev hjälpt. Tack!"

Sanja Dugandzic

"Flexibla, engagerade och kunniga lärare som delar med sig av kunskaper och erfarenheter samt anpassar sig till gruppen. Bra material, struktur och planering.

Kan varmt rekommendera iLivEras utbildning till mindfulnessinstruktör. Kunniga och trevliga lärare, bra upplägg och mycket valuta för pengarna."

Anna Friedensberg, Samtalspedagog & ICF-certifierad coach

Instruktörsutbildning mindfulness

"Jag har gått många kurser och jag har aldrig känt att jag kan leverera en kurs efter en utbildning som jag kan utifrån det ni gav mig på instruktörskursen."

Marie Assarsson

"Kursen var över mina förväntningar. Mycket nöjd med upplägget. Hela kursen är så genomtänkt och leder oss som deltagare gradvis framåt. Kursledarnas värme och humor skapar en trygghet och ett accepterande i gruppen."
Paolina Weidinger​

Övriga utbildningar

Fortsättningskurs Mindfulnessinstruktör


Är du Mindfulnessinstruktör? Kanske är du nyutbildad och vill lära dig mer, eller så håller du redan dina egna kurser och vill få hjälp med nya idéer, mer inspiration och fördjupa dig ytterligare.

Läs mer här >>

Instruktörsutbildning fortsättning, Mindfulness i naturen


För dig som är Mindfulnessinstruktör. Att flytta ut hela eller delar av en mindfulnesskurs i naturen kan ge ökat djup och kvalitet till dina deltagare. I naturen får vi flera inslag i mindfulness mer eller mindre automatiskt.

Läs mer här >>