Mindfulnessinstruktör Självstudier

Vill du arbeta med Mindfulness? Utbilda och inspirera andra eller för egen del få verktygen som ger dig mer livskvalitét, bättre sömn och större fokus?

- Bli Diplomerad Mindfulnessinstruktör.
Unna dig en mindfulnessutbildning hos iLivEra du inte kommer ångra.

Vår populära utbildning till Mindfulnessinstruktör via självstudier passar både dig som vill lägga upp tempot själv och är nyfiken på mindfulness för egen del och för dig som vill arbeta som mindfulnessinstruktör med egna kurser, klienter eller på ditt företag.

Efter utbildningen är du Diplomerad Mindfulnessinstruktör och kan hålla grundkurser i mindfulness om du vill. Det är valfritt att diplomera sig. Oavsett lär du dig allt du behöver om mindfulness.

Vårt enormt uppskattade kompletta ledarupplägg för att hålla egna grundkurser
ingår. Läs mer vad som ingår längre ned.

 

Plats & Tid:
Distansutbildning via sjävstudier på iLivEras hemsida. All utbildning sker när det passar dig och i den takt det passar dig. Tid för diplomering med kursledare bokas under utbildningen. Se nedan under "Diplomering".

Tidsåtgång:
Varje modul tar ca 2 - 4 h i genomsnitt att genomföra, 8 moduler.

Kursavgift:
11 500 kr. Inkl moms för privatpersoner, exkl för företag eller om du ska ta det på ditt företag och behöver kvitto. Mindfulness räknas som friskvård och är avdragsgillt enligt Skatteverket.

Kursavgift inkluderar anmälningsavgiften. Delbetalning möjlig läs mer här >>

Sagt om utbildningen av några deltagare;

"Bäst var att ni har gjort metoden så konkret. Att ni förmedlar djupet men samtidigt med stark betoning på hur den kan användas i vardagen. Ni är proffsiga i era videos och i era inspelningar av meditationer. Proffsiga och ”mänskliga” samtidigt! Det var också väldigt bra uppgifter, som gav mycket."

Anneli Mattisson, Mindfulnessinstruktör Självstudier

​"​Bra material och frågor. Kändes lätt att komma i​ ​kontakt med er vid olika frågor, fick snabbt svar.​ Bäst med att gå online självstudier var att jag själv kunde välja hur jag lade upp min tid. Det var bra att man fick bestämma datum för certifieringen tidigt för då hade jag en tidsplan. Bra var också att jag lätt kunde byta certifieringsdag när jag inte kände mig riktigt redo.​"​

Susanne Magnusson, Mindfulnessinstruktör Självstudier

"Väldigt smidigt att kunna plugga när man vill och i det tempo man vill. Att allt finns tillgängligt, varje del är bra förklarat, bra med videoklipp där ni går igenom varje del osv. Relevant innehåll och känns som ni även försökt sammanfatta lite så man får med sig det viktigaste. Inspirerande och intressant."

Linda Nyberg Stenlund, Mindfulnessinstruktör Självstudier

"Kursen motsvarade absolut mina förväntningar. Jag blev förvånad hur mycket som fungerade som egenstudier och examinationen var jättebra! Bäst var att det var filmer tillsammans med arbetsblad gjorde utbildningen interaktiv och att man hela tiden hade något som skulle skickas in innan man gick vidare."

Kim Wallgren, Mindfulnessinstruktör Självstudier

"Jag tyckte om upplägget. Att det var en egen del för varje vecka. Då fick jag en hel vecka att fokusera på ett område. Sen tycker jag även att självstudiekursen passade mig perfekt och att jag kunde läsa och göra övningar i min egen takt. Jag ville att kursen skulle ge mig själv lika mycket utveckling som till att ha den för att föra mindfulness vidare till andra människor, och det gjorde den."

Selma Obrodovac, Mindfulnessinstruktör Självstudier

Hur gör jag för att komma igång?

1. Fyll i anmälan

2. Betala kursavgiften
Betala anmälningsavgift 5 000 kr  till bankgiro alternativt swish, ange "Självstudier" samt namn som referens.
BG: 209-1064
Swishnummer: 123 375 62 36  (ilivera ab)

Betala in resterande belopp (kursavgift minus anmälningsavgiften redan betalad) inom 30 dagar.

Om det är din arbetsgivare som ska faktureras, fyll i anmälan och skriv de uppgifter vi behöver så skickar vi fakturan dit.
Kontakta oss på info@ilivera.se om du har frågor om längre betalningsvillkor alt. delbetalning.

3. Maila skärmdump/bekräftelse
Maila skärmdump eller bekräftelse på betalning till info@ilivera.se

4. Få inloggningsuppgifter
När bekräftelse på betalningen inkommit till oss får du ett mail med inloggningsuppgifter till kursen och du kan sätta igång! 


OBS - Titta i skräpposten om du inte fått svar av oss inom 1-2 arbetsdagar. Speciellt om du anger en hotmailadress då mailsvaren ibland hamnar där. Du kan också gå till skräpposten och välja skräppostalternativ och lägga till info@ilivera.se som betrodd avsändare. 

Anmälan Sjävstudier

  • Via mailutskick, facebook/instagram, google osv.

Om utbildningen

Utbildningen är baserad på MBSR-programmet (Mindfulness Based Stress Reduction) utvecklat av professor Jon Kabat-Zinn på Center for Mindfulness, University of Massachusetts. Innehållet är samma innehåll som på våra övriga instruktörsutbildningar men diskussionerna blir egna reflektioner, i din egna takt.

Genom upplevelsebaserade övningar och reflektionsuppgifter får du en djup förståelse för Mindfulness och hur du kan använda verktygen i ditt liv. Du får verktyg, övningar och inspiration för att kunna leda egna kurser. Allt för att du ska känna dig att du har den kompetens du behöver för att leda individer och grupper i Mindfulness. Komplett ledarupplägg att skriva ut för att hålla grundkurser ingår, läs mer nedan.

Om kursupplägget

Utbildningen är uppdelad på 8 olika moduler, du får tillgång till alla moduler på direkten och tanken är att du tar en modul i veckan. Du kan såklart göra kursen på längre tid också om det passar dig bättre.

Varje modul innehåller meditationer, filmer, fakta, tips och råd, övningar och reflektionsuppgifter. Utbildningen innehåller mängder av dokument med tips och fakta för att du ska känna att du har en djup förståelse för vad Mindfulness är och hur man kan öva i alla olika situationer samt för att du ska känna dig helt redo att hålla egna kurser. Du kommer lära dig att leda dig själv samtidigt som du lär dig leda andra individer och grupper.

Om din tanke är att du ska diplomera dig (det är valfritt) behöver du längre fram i kursen kunna öva vissa moment med en motpart (vän/sambo/familj). Detta för att få känna på hur det är att leda övningarna, en del kan du också göra på egen hand.

I alla tillfällen har vi dubbelt perspektiv, dels för dig som deltagare men också vad du ska tänka på när det är du som är ledare. Vilka frågor som brukar väckas mm. Vi delar med oss av alla handfasta tips efter år av erfarenhet att leda kurser - för att du ska bli en trygg ledare.

Diplomering

Diplomeringen ingår i priset och sker online på distans via Zoom tillsammans med en av oss kursledare från iLivEra och om någon/några andra bokat samma tid som du. Du bokar examinationstid när du påbörjat utbildningen och du kan boka tid inom ett år. Innan bokad tid får du en länk till ett videomöte, det kräver inget mer än en dator/ipad/mobil, internetanslutning och en gnutta mod.

Du kommer att ha fått givna instruktioner om vad som förväntas av dig. Du kommer få visa att du har gjort resan och fått en förståelse för vad Mindfulness är, att du har reflekterat kring dig själv och över ledarrollen, utmaningar för deltagarna mm. Du kommer att få hålla meditationer samt dela kring svaren på frågor du har reflekterat över under mindfulnessutbildningens gång.

Låt inte rädslan för att "prestera" hindra dig från att gå utbildningen, det kommer bli en kul stund och vi kommer att avdramatisera det så mycket vi bara kan.

Efter avslutad utbildning och genomförd diplomering får du diplom och är Diplomerad Mindfulnessinstruktör och kan leda grundkurser i Mindfulness.

Kursens moduler

"Jag har fått stor hjälp från kursen i att hantera mina tankar och känslor, och att se mellanrummen där jag kan ladda på mitt batteri."

Ulrica Henriksson, Mindfulnessinstruktör Självstudier

"Bäst var upplägget med självstudier i egen takt och att man kunde välja examinationsdatum själv. Det gjorde ju att man verkligen kunde ta studierna I sin takt och samtidigt som jag kunde vara föräldrarledig. Jag gillade delen med forskning och att ni ger grunderna men påpekar att man kan fördjupa sig i den mån man känner det passar en själv."

Olga Kjelsson, Mindfulnessinstruktör Självstudier

Fördelar med vår utbildning

Våra utbildningar får alltid väldigt fina betyg och vi tror att anledningarna är flera.

  • Personlig utveckling - du kommer ha glädje av vår utbildning oavsett om du vill jobba med det eller om du ser det som en satsning på dig själv. En vanlig kommentar är att utbildningen gett så mycket både på ett personligt plan och på ett proffesionellt plan.
  • Komplett ledarupplägg för 8-veckorskurs ingår - du får ett kompendium med ett komplett ledarupplägg där varje tillfälle är utförligt beskrivet med tider och allt så att du direkt kan hålla en kurs om du vill. Detta är enormt uppskattat av våra deltagare. Se mer här >>
  • Trygg med din utbildning - Vi ser till att du känner dig helt trygg med din roll som instruktör om du vill bli det. Mindfulness är inte krångligt, vi gör det konkret.
  • Hur säljer jag in mig själv? - Vi är utbildade marknadsekonomer med många års erfarenhet av sälj och marknadsföring och delar därför öppet med oss av försäljningsknep, priser mot privatpersoner, företag, vad vi lärt oss på vägen osv om det är önskat. Det brukar alltid vara väldigt uppskattat och en del som vi upplever många saknar.

Målgrupp

Utbildningen passar dig som vill lägga upp studietakten själv. Ny eller erfaren till Mindfulness spelar ingen roll. Vi går igenom allt du behöver veta och har du mycket erfarenhet blir ditt fokus mer på att fördjupa kunskaperna, upptäcka nytt hos dig själv och fokusera på ledarrollen.

Om du har obearbetade trauman eller är osäker på om du är mentalt frisk nog, rådgör med en läkare eller psykolog eller maila oss. Är du under någon behandling, undrar om det är en utbildning för dig eller har frågor, maila oss på iLivEra på info@ilivera.se

"Jag är jätteglad för att jag gick den här utbildningen, bra innehåll och upplägg. Och så känns ni också så grundade, och gör allt väldigt konkret. Glad att jag valde just er utbildning!"

Anonym, Mindfulnessinstruktör Självstudier

Efter utbildning

Efter utbildningen blir du som diplomerat dig inbjuden till nätverket iLivEra connect på facebook.

Ett nätverk för alla diplomerade Mindfulnessinstruktörer och MindMassörer. Läs mer om kurs i MindMassage här >>

"Jag tycker om att allt fanns samlat på ett ställe och alltid tillgängligt. Att man kan gå tillbaka och lyssna på meditationerna, välja vilken man vill lyssna på och hur ofta man ville. Att texterna finns samlade. Att det ligger filmer om hur man gör olika övningar. Allt fanns redan där, samlat och bra. Man fick en bra överblick
över kursen."

Anonym, Mindfulnessinstruktör Självstudier

Övriga utbildningar till Mindfulnessinstruktör

Över tid i Stockholm

Referenser från kursdeltagare

"Kursen varvade teori med praktik på ett bra sätt. Trygga & professionella ledare som skapar ett bra klimat för lärande & personliga insikter"

Eva Danneker, Vattumannen

"På något magiskt, men väldigt positivt sätt förändrade kursen mitt liv/mitt perspektiv på livet.

Den gjorde att jag också fick lust att jobba med det och hjälpa andra på samma sätt som jag blev hjälpt. Tack!"

Sanja Dugandzic

"Flexibla, engagerade och kunniga lärare som delar med sig av kunskaper och erfarenheter samt anpassar sig till gruppen. Bra material, struktur och planering.

Kan varmt rekommendera iLivEras utbildning till mindfulnessinstruktör. Kunniga och trevliga lärare, bra upplägg och mycket valuta för pengarna."

Anna Friedensberg, Samtalspedagog & ICF-certifierad coach

Instruktörsutbildning mindfulness

"Jag har gått många kurser och jag har aldrig känt att jag kan leverera en kurs efter en utbildning som jag kan utifrån det ni gav mig på instruktörskursen."

Marie Assarsson

"Kursen var över mina förväntningar. Mycket nöjd med upplägget. Hela kursen är så genomtänkt och leder oss som deltagare gradvis framåt. Kursledarnas värme och humor skapar en trygghet och ett accepterande i gruppen."
Paolina Weidinger​

Övriga utbildningar

Fortsättningskurs Mindfulnessinstruktör


Är du Mindfulnessinstruktör? Kanske är du nyutbildad och vill lära dig mer, eller så håller du redan dina egna kurser och vill få hjälp med nya idéer, mer inspiration och fördjupa dig ytterligare.

Läs mer här >>

Instruktörsutbildning fortsättning, Mindfulness i naturen


För dig som är Mindfulnessinstruktör. Att flytta ut hela eller delar av en mindfulnesskurs i naturen kan ge ökat djup och kvalitet till dina deltagare. I naturen får vi flera inslag i mindfulness mer eller mindre automatiskt.

Läs mer här >>