Det här är en nyhet

Veckans mindfulnessutmaning - Påminn dig om att tankar inte är sanningen

Hur?⁠
Du kan inte välja vilka tankar som ska komma till dig men du kan välja att se de för vad de är - tankar skapade i din hjärna. Tankar som uppstår av massvis med anledningar som historia, tidigare erfarenheter, hur vi tränat hjärnan att reagera och tänka, var i cykeln vi är om vi är kvinnor osv osv. ⁠ ⁠

Hjärnan är också "smart och lat" och väljer helst det gamla beprövade sättet. ⁠ ⁠

Men vi har ett val när tankarna kommer - att se tanken, ta ett steg ifrån den och titta på den med distans. ⁠ ⁠ "Jaha där kommer den tanken, tänk att den alltid kommer när jag gör det där... jaja jag låter den vara och går tillbaka till nuet".⁠ ⁠

I tankarna - om situationen, utmaningen, händelsen - det är där smärtan, irritationen, besvikelsen bor - och vi kan välja att se tanken för vad den är och inte som sanning. ⁠

Du måste inte tro på dina tankar ⁠ ⁠

Vad tror du händer om du påminner dig själv om detta kommande vecka?

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter

Etikettmoln